ELAZIĞ İŞGEM 2.KAMPÜSÜ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda AB hibe fonu ile desteklenen ve Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 'Elazığ İş Geliştirme Merkezi'nin Genişletilmesi İçin Teknik Destek Projesi' kapsamında Proje Yönlendirme Kurulu 2. Toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi ile Kurul üyelerinin katılımı ile yapıldı…

ELAZIĞ İŞGEM 2.KAMPÜSÜ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SABUNCU: GİRİŞİMCİLER ÖNEMLİ HİZMETLER ALACAK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu başkanlığında yapılan toplantıya aralarında Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası,  Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEB, ELGİAD, EMMAD, Eczacılar Odası gibi kurum ve STK’ların temsilcileri ile Proje Teknik Destek Ekibi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu Elazığ İŞGEM 2. Kampus alanı inşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, “Sayın Kurul Üyeleri, Bakanlığımızın değerli temsilcisi Elazığ İş Geliştirme Merkezi’nin Genişletilmesi Projemiz hem 2. Kampus alanındaki inşaat hem de Teknik Destek Ekibinin yoğun çalışmaları ile devam ediyor. Tamamlanma aşamasına gelen 2. Kamupus alanı ile birlikte Elazığ İŞGEM ekim ayında resmi açılışla hizmete başlayacaktır. Elazığ İŞGEM sadece kiracıları olan sanayi sitesi mantığından ziyade girişimcilere ön kuluçka hizmeti başta olmak üzere çok ciddi bir teknik destek hizmeti verecektir. Yine 560 m2 soğuk hava deposu, 600 m2 kuru depo, idari binasında toplantı salonu ve ortak kullanım alanları ile birlikte 150, 300 ve 450 m2’lik modern işlikler ile girişimcilerin hizmetinde olacaktır. İŞGEM 2. Kampusunda yer alan işlikler gıda ve gıda üretimini destekleyen yada bu tür üretimlerin bir parçası olan tüm imalat konuları için son derece hazır bir konsept konumundadır. ‘Güçlü girişimciler, güçlü işletmeler, güçlü ekonomi için Elazığ İŞGEM Büyüyor’ bir slogandan ziyade inşaat ve teknik destek ekibiyle birlikte büyüyen Elazığ İŞGEM’in yeni misyonunu oluşturmaktadır. Bu  düşüncelerle Projenin ilimiz ekonomi ve sanayisine hayırlı olması temennisiyle tüm katkı sağlayan kurum ve kişileri teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

PROJE FAALİYETLERİ HEDEFLENEN SÜREDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR…

Proje Operasyon Koordinasyon Birimi Yetkilisi İlkay Akçan, hem projenin teknik destek çalışmaları hem de İŞGEM 2. Kampus alanı inşaat çalışmaları hakkında bilgiler vererek hedeflenen takvim doğrultusunda çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde devam ettiğini söyledi. Proje Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Bill McConkey’in 2017 Mart ayında yapılan 1. Yönlendirme Kurul toplantısının ardından geçen dört aylık süreç içerisindeki çalışmaları değerlendirerek bilgilendirmelerde bulunmasının ardından, Proje Kilit Uzmanı Barboras Tunç da mart ve temmuz aylarında gerçekleştirilen aktiviteler hakkında bir sunu yaparak mevcut durum ve önümüzdeki dönem içerisindeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tunç yaptığı değerlendirmede TRB1 illeri içerisinde en büyük olan Elazığ İŞGEM’in ülkemizde kurulan ilk 4 İŞGEM’den biri olduğunu, halen ülkemizde faaliyette olan işlik ve kapladığı alan bakımından en büyük İŞGEM’lerden birinin Elazığ’da olduğunu vurguladı. KOBİ Uzmanı olan Tunç, Elazığ İŞGEM’in Türkiye’ye ‘Rol model’ olması noktasında üçüncü nesil kuluçka merkezi olarak tüm girişimcileri kucaklayacak şekilde hizmet vermeye hazırlandığını söyledi. ‘Elazığ İş Geliştirme Merkezinin Genişletilmesi İçin Teknik Destek Projesi’nin 2. Proje Yönlendirme Kurulu Toplantısı; soru, cevap ve öneriler ile diğer konuların değerlendirilmesiyle sona erdi.