Elazığ'ın perileri, Avrupa yolunda

Elazığ İl Özel İdare Bayan Basketbol Takımı, 2020-2021 sezonu hazırlıklarına Elazığ'da başladı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'ın perileri, Avrupa yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Yeni sezonda Eurocup ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi olmak üzere iki kulvarda mücadele edecek olan B. Elazığ İl Özel İdare, 2020-2021 sezonu hazırlıklarına Elazığ'da başladı. Takıma yeni katılan yerli transferlerle yeni sezon hazırlıklarına başlayan Bordo-Beyazlılar, Başantrenör Olcay Orak yönetiminde günde çift antrenman gerçekleştiriyor.

Hazırlıklara pazartesi günü itibariyle başladıklarını ifade eden B. İl Özel İdare Başantrenörü Olcay Orak, "5 oyuncumuzla çalışmalarımıza başladık. 1 ya da 2 yerli oyuncu takviyesi daha yapacağız. Yabancı olarak şu ana kadar Amerikalı Kalani Brown ve Chennedy Carter'ı bünyemize kazandırdık. 2 ya da 3 tane Avrupa patentli oyuncu takviyemiz olacak. Hemen hemen Eylül ayının ortaları gibi tam takım oluruz. Bu sene Avrupa kupası oynayacağız. 17 Ağustos Pazartesi günü rakiplerimiz belli olacak. Daha sonrasında da Türkiye liginin kura çekimi olacak. İyi bir ekip kurmaya çalışıyoruz. Elazığ seyircisine umarım maçlar seyircili olursa iyi maçlar seyrettireceğimizi düşünüyorum" dedi.

“TRANSFER KOMİTEMİZ CİDDİ ÇALIŞIYOR”

Takımın Amerikalı transferleri hakkında detaylı kariyer açıklaması yapan Orak, "Kalani Brown geçen yıl Çin Ligi'nde oynadı. Çin'de şampiyon olan takımın uzunuydu. 2.01 boyunda ve pota altını domine edebilecek bir oyuncu. Chennedy Carter bu sezon Kolej Ligi'nden mezun oldu. Şuanda WNBA'in sayı kraliçesi sıralamasında ikinci sırada. Çok genç, yetenekli ve atletik bir oyuncu. Avrupa patentli oyuncularla temaslarımız devam ediyor. 2 tane daha oyuncu, biri tecrübeli olabilir. Kadromuza katmak istiyoruz. Transfer komitemiz ciddi bir şekilde çalışıyor. İyi basketbol oynayan bir İl Özel İdarespor takımını sahalara kazandırmak istiyoruz. Avrupa'da iddialı olabilecek bir ekip kurmak istiyoruz." diye konuştu.

“EUROCUP MAÇLARI ÇARŞAMBA GÜNÜ”

Euro Cup'ın formatı hakkında da bilgiler veren tecrübeli çalıştırıcı, "4 takım olacak grubumuzda. Biz A Konferansındayız. 2 tane Rus, 3 tane Macar takımı var. Belarus, Litvanya ve İsviçre takımları var. Pazartesi günü kuralar çekilecek ve çift devreli lig usulüne göre 6 maç yapacağız. Grup maçlarının sonunda 1.'ler ve 2.'ler bir üst tura çıkacak. 4 eleme maçına çıktıktan sonra Euroleague'den gelen 4 takımla birlikte çeyrek final oynayacacağız. Çok uzun bir yol. İyi bir takım kurmamız lazım. Hem Türkiye Ligi ve hem de Avrupa'yı domine edecek şekilde. Avrupa maçlarımız Çarşamba, lig maçlarımız haftasonu olur" ifadelerini kullandı.

MAÇLAR SEYİRCİLİ OLUR MU?

Yeni sezonun seyircili olup, olmayacağı hakkında da görüşlerini belirten Olcay Orak, "Bu bakanlığın tasarrufunda olan bir karar. Ben seyircili oynanacağını düşünmüyorum. Belki küçük bir dilimle seyircili oynanır. Sezonun başlamasına doğru durum daha da netleşir. Aynı telkin FIBA'dan da gelecek. Tabiki gönlümüzden geçen seyircili olması ama ciddi bir salgın süreci yaşanıyor. Bizim Elazığ'da kazandığımız maçları biliyorsunuz. Onların desteği bizim için çok önemli ama sağlıkları da çok önemli. O yüzden verilecek kararı bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.