ELAZIĞ'IN PARLAYAN YILDIZI

Elazığ Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Cip Barajı Mesire alanı,sadece Elazığlıların değil ilimize gelen misafirlerinde en uğrak mekanı oldu.

ELAZIĞ'IN PARLAYAN YILDIZI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Belediyesi’nin  atıl durumdayken  yaptığı ve çevre düzenlemeleriyle  şehre yeni bir soluk getiren  Cip Mesire Alanı yaz aylarında vatandaşların değişmez adresi oldu.

Şehrin stresinden uzaklaşıp yeşillikler içinde piknik yapmak isteyen   vatandaşlar aileleri ile birlikte doyasıya zaman geçiriyor.

HER TÜRLÜ AKTİVİTE YAPILIYOR

Alan içerisinde  yapılan aktiviteler sadece piknik yapmakla sınırlı kalmıyor. Çok amaçlı sahalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness alanları, gezinti, spor ve seyir alanları vatandaşların  birçok aktivite yapmasına olanak sağlıyor.

MİSAFİRLERİMİZ HAYRAN KALIYOR

Yapılan bu hizmetin önemli olduğunu vurgulayan Yakup Bulut isimli vatandaş,’’“Eskiden buralar  kuru bir araziydi. Gölün çevresi bataklık ve sivrisinekten geçilmiyordu. Şuan ise bambaşka bir alana dönüştü. Ailemizle hafta sonları gelip rahat bir nefes alıyoruz.Çocuklarımız gönlünce oynuyor.Misafirlerimizi büyük bir gururla ağırlıyoruz.Öyleki il dışından gelen misafirlerimiz hayran kalıyor.’’dedi.

BU HİZMETLER BİZİ GURURLANDIRIYOR

Bu tür alanları genelde büyükşehirlerde gördüklerini ifade eden Bahri Yıldız isimli vatandaş ise,’’Cip Mesire Alanı gibi  yerleri  büyükşehirler de görüyorduk.Ve Elazığ’da olmadığı için üzülüyorduk.Son yıllarda Mücahit Yanılmaz’ın girişimleri sayesinde önemli hizmetler yapıldı.Bu mesire alanının hizmete girmesi ile de Elazığ’ın tamamen değiştiğini söyleyebilirim.Başka illerden gelen misafirlerimizi bu yerlere götürüp gezdirdiğimizde hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Bu da bir Elazığlı olarak bize gururlandırıyor.Elazığ’a böyle güzel  modern dinlenme alanları  kazandıran başta Elazığ Belediye Başkanı Mücahit  Yanılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

CİP BARAJI MESİRE ALANINDA NELER VAR ?

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan Cip Barajı Mesire Alanında ,vatandaşların rahat etmesi için her türlü ayrıntı düşünüldü.

Cip Mesire Alanında;

-Bin 500 Metrekarelik asfalt yol ve otopark bulunuyor.

-2 Bin 600 Metrekare parke yol

-2 Bin 440 Metrekare kaldırım

-Bin 900 metre koşu yolu

-Bin 300 metrekare baskı beton yürüyüş yolu

-4 adet açık alan Fitness sahası ve ayrıca Futbol,Basketbol ve Voleybol Sahası

-Çocuk oyun alanları

-Piknik Masası ve Barbekülerin bulunduğu alanda 33 Kameriye

-415 Metre yapay şelale

-Doğal Amfi Tiyatro ve Gezinti Alanları

-31 Ahşap Seyir Terası

-2 Ahşap İskele

-Şadırvan

-3 Otopark ve 2 cep Otopark

-Kır Kahvesi

-Yönetim Binası,Restoran,Mescid

-7 Çeşme

-2 su Deposu

-Spor Sahaları ve Tesis Binası

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR RAHATLIKLA PİKNİK YAPABİLİYOR

Cip Barajı Mesire Alanındaki oturma gruplarının bir kısmı da Engelli Vatandaşlar için dizayn edildi.

Piknik alanına gelen Engelli vatandaşlar,tekerlekli sandalyeleri ile oturma alanlarına rahatlıkla gidebiliyorlar.

Engelli vatandaşların topluma kazandırılma konusunda oldukça hassas olan Elazığ Belediyesi,yaptığı bu hizmet ile de engelli vatandaşlarımızın takdirini kazandı.

SU SIKINTISI YOK

Piknik alanlarının en büyük probleminin ‘Su’ olmasına rağmen Elazığ Belediyesi  Cip Barajı Mesire Alanı’nda bol miktarda çeşme bulunduruyor. Pikniğe gelen vatandaşların yiyeceklerini  rahatlıkla yıkayabilmesi ve su ihtiyaçlarını karşılamaları için çeşmeler her dakika sorunsuz hizmet veriyor.