ELAZIĞ'IN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEK

Daha önce 3 kez satışa çıkarılan çaydaçıra kavşağında bir cephesi Malatya caddesine bir tarafı ise Keban yoluna bakan Elazığ'ın en değerli arsalarından biri olan İl Özel İdaresinin Eski Hizmet Binasının bulunduğu arsa sahibini buldu.

ELAZIĞ'IN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÜÇ KEZ SATIŞA ÇIKARTILDIĞI HALDE SATILAMAYAN, SON OLARAK KAT KARŞILIĞI METODUYLA SATIŞI YAPILAN ARAZİ ÜZERİNDE PRESTİJ BİR PROJE YAPILMASI İÇİN GÜN SAYILIYOR.

DÖRDÜNCÜ İHALEDE SATILDI

Daha önce parasal değer üzerinden satışa çıkarıldığı için alıcısı çıkmayan Özel İdare eski binasının olduğu arazi dördüncü kez kat karşılığı yapım modeliyle ihaleye çıkartıldı. Şehrin en merkezi ve değerli alanı üzerinde olan arazi için nakit değerinin yüksek olması sebebiyle herhangi bir alıcısının  çıkmaması sebebiyle yapılan yeni ihalede satış gerçekleşmiş oldu.

 

İHALE TETİŞ YAPI’NIN

İl Özel İdaresinin kat  karşılığı  gerçekleştirdiği ihalede 7 firma dosya almasına rağmen sadece bir firma teklif verdi. İhale sonucunda TETİŞ firması 20 milyon nakit, 106 tane daire, 22 tane iş yerini Özel idareye verecek.

 

PROJE ŞEHRE PRESTİJ KAZANDIRACAK

Şehrin en değerli arazisi üzerine yapılacak ve içerisinde 810 araçlık 26.000 m² kapalı otopark, 23.000 m² peyzaj alanlı 20 katlı 5 Blok halinde 416 adet konut, 19 dükkân ve içinde 69 adet mağaza bulunacak olan alışveriş merkezi kompleksi bulunuyor.

Kısa sürede tamamlanması planlanan bu projenin şehre önemli oranda bir prestij katacağı, bina ile birlikte projede var olan yeşil alan ve sosyal donatılarla birlikte yeni bir yaşam alanı oluşturacağı ve yeni bir marka değerinin olacağı  ifade ediliyor.

 

ÖRNEK BİR İHALE

Kamuya ait olan arazinin halka daha çok hizmet götürülebilmesi için, özellikle de özel idare görev alanında olan köylerimizi daha modern ve yaşanabilir hale getirilmesi için yapılan bu ihalenin bir ile de örnek olması bekleniyor. Millete hizmet için, devlet kendi malını değerinin de üzerinde satarak daha çok hizmete yönelmiş olması Elazığlıların da takdirini kazandı.

 

AVCIL: “YAPILMASINDA SAKINCA GÖRMÜYORUZ”

Geçtiğimiz gün kat karşılığı olarak yapılan ihaleden inşaat sektörü temsilcileri de oldukça memnun. Elazığ Mütaahhitler Derneği(ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl, satışı yapılan arazinin yapılması planlanan projeye çok uygun olduğunu ifade ederek şunları söyledi:’’Arazinin İki tarafa cephesi var. Malatya Caddesi üzerinde olduğu için son derece uygun. AVM’lerin şehir nüfusuna göre yapılması gerekiyor. Bu da yatırımcının kararıdır. Projede her hangi bir uygunsuzluk yok. Yapılmasında bir sakınca görmüyoruz.’’ dedi.

 

Mimarlar Odası Başkanı Kazım Sanaç ise devletin bazı projeleri için arazi satın aldığını, bu sebeple kendi elinde bulunan bir araziyi satmasının çok da doğru olmadığını söyledi.

Sanaç konu ile ilgili şunları söyledi:’’Projeyi incelemedim. Parsel, rezidans ve Avm için uygun olabilir ama devlet arsasını ticaret için vermemelidir. Çünkü devlet arsasını satarsa nasıl kontrol edecek. Bize göre kamu arsası satılmamalıdır. Devlet illaki bir şeyler yapmak istiyorsa TOKİ’ye el atsın.TOKİ’ler piyasa da rahatsızlık yaratıyor. Başka bir pencereden bakarsak devlet kendi arsasını sattıktan sonra ilerde kendi için arsa almayacak mı? Para vermeyecekler mi? Bu nedenle biz devlete ait arazinin satılmasını doğru bulmuyoruz.’’

VATANDAŞTAN TAM DESTEK

Özel idare binasının üç kez satışa çıkarılmasına rağmen bir türlü satılamaması ve böylece arazinin atıl durumda kalmasına hiçbir insanın razı olamayacağını belirten vatandaşlar, devlete ait böylesine değerli bir arazinin yıllarca boşta kalmasının yanlış olduğu, yeni bir metot ve kat karşılığı olarak ihaleye çıkartılarak oldukça yüksek bir bedelle satışının gerçekleştirilmesini sağlayan Vali Kaldırım’a teşekkür ediyorlar.

DEVLET HALKI İÇİN VAR

Devletin kendi değerli arazilerini satarak halka hizmet olarak döndürülmesinin oldukça anlamlı olduğunu  belirten vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Türkiye söyleminin Elazığ’da eyleme geçerek, eski Türkiye’de devletin kutsal sayılan ve vatandaştan kaçırılan her imkânlarının halka hizmet olarak yansıdığını belirtiyorlar.