ELAZIĞ'IN BAŞARISI YÜZDE  103

ELAZIĞ'IN BAŞARISI YÜZDE  103
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 11 Kasım'da 11 milyon fidan dikmek için başlattığı projeye en çok katılım gösteren il yüzde 171 fidan sahiplenmeyle Manisa oldu.  Manisa'yı yüzde 162'yle Isparta ve Tunceli, yüzde 158'le Bingöl ve yüzde 157'yle Edirne takip etti.

Projede 250 bin fidan hedefi koyan Elazığ, toprakla buluşturduğu 258.182 fidanla % 103 başarı gösterdi.

Tüm kamu kurumları yanında özel teşebbüslerin ve okulların da destek verdiği projede yüzde 103 başarı yakalayan Elazığ’ı ve bu organizasyonu bizzat takip eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ediyoruz.

Ancak önemli bir hatırlatmayı da Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne yapmak istiyoruz. Tamam, fidanlar toprakla buluştu. Ve birçoğuna belki can suyu verildi. Ama bu hafta ve önümüzdeki günlerde kurak ve yağışsız geçeceği meteorolojik verilerle açıklanan hava durumu göz önünde bulundurulacak olursa bu konuda önlemler almak gerekir diye düşünüyoruz.

Ağaç dikim kampanyası gibi ağaçlara su verme kampanyalarının düzenlenmesi bu konuda belirli alanların belirli kurum ve okullar, STK’lar ile askeri birliklere zimmetleyerek fidanların sulanması sağlanmalıdır.

Müdürlükte bir şube müdürlüğünün koordinesinde bu planlama kolaylıkla yapılabilir. Her bölgeye en yakın alanlara görülecek 6-7 arazöz ve çok sayıda sulama kabı ile bu ağaçları yağışlara yetiştirebilirsek işte asıl başarı odur bize göre.

Yoksa dikimde başarı yüzde 500’de olsa ağaçlar yaşamadıktan sonra bu gerçek bir başarı sayılmaz.

Sayın valimizden fidan dikim kampanyasında gösterdiği duyarlılık ve özverili çalışmalarını bu konuda vereceği talimatlarla taçlandırmasını ve Tarım ve Orman, Çevre ve Şehircilik, İl özel İdaresi, Elazığ Belediyesi ve diğer teknik araç ve transfer desteği verecek kurumlar ile fidanlara su verecek öğrencilerimizi yağışlar öncesi bir kez daha tabiatla buluşturmasının çok faydalı olacağına inanıyoruz.