ELAZIĞ'IN ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Şehrin altyapı sorununu çözüme taşıyacak altyapı ihalesinin 2020 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilerek, alt yapı yenileme çalışmalarının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

ELAZIĞ'IN ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın en önemli sorunu olan altyapı sorununu çözüme taşıyacak projeyle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlar hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek, sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Projeyle aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı döşenecek.

İÇME SUYU HATTI

“İçme suyu hattı projesi ile içilebilir sağlıklı içme suyu hatları için 1052 km çeşitli çaplardaki içme suyu boru hattı döşenecek.

YAĞMUR SUYU ALTYAPISI

Yağmur suyu drenaj hattı olmayan yollar ile rehabilite gereken mevcut güzergâhlarda drenaj kanallarının oluşturulması, ilave bağlantılarının yapılması, mevcut baca ızgaralarının yol kotuna getirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanarak, 20 km yağmur suyu hattı döşenecek.

KANALİZASYON ALTYAPISI

Proje kapsamında kanalizasyonu olmayan bölgelere 55 km toplayıcı hattı döşenecek. 

HAMZA BEY İÇME SUYU BARAJI

Elazığ ili, Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı, Mollakendi belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıbuçuk köylerinin 2035 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Hamzabey Barajında çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ 

Hamzabey Barajı’ndan 82 km ana isale hattı ile taşınacak içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla Elazığ- Merkez Karşıyaka Mahallesinde yapımına başlanan Arıtma Tesisi inşa çalışmaları tamamlandı. Tesis makine tesisat bağlantıları yapımının ardından kullanıma hazır hale gelecek.

 

HAMZABEY BARAJI İÇME SUYU ANA İSALE HATTI ve SU DEPOLARI

Elazığ ili, Akçakiraz, Yazıkkonak, Yurtbaşı, Mollakendi Belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıbuçuk köylerinin 2035 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey Barajı’ndan temin edilecek içme suyunu Merkez Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı devam eden İçme Suyu Arıtma Tesisine taşıyacak yaklaşık 82 km uzunluğundaki ana isale hattı çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında 17.000 m3 ana su deposu ile 8 adet su deposu yapımı tamamlandı.

ELAZIĞ (MERKEZ) İÇME SUYU KESİN PROJESİ

Şehrin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını sağlayacak su temin ve iletim sistemine ait uygulama projeleri hazırlandı. Proje sahasındaki toplam 34 adet su deposu arasındaki iletim hattının hidrolik tahkiki, şebekesi olmayan ve şebekesi yetersiz bölgelerin şebeke uygulama projeleri hazırlandı. İçme suyu alt yapısı ile ilgili gerekli çalışmalar tamamlanarak, proje teslimi gerçekleştirildi.  

KANALİZASYON ŞEBEKESİ VE YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTI KESİN PROJESİ

Elazığ Merkez kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattına ait uygulama projeleri, yüklenici firma tarafından hazırlanarak, teslim alındı.

KARAÇALI ÇEŞMELERİ YENİLENDİ

Elazığ Merkez mahallelerde 5 adet yeni Karaçalı çeşmesi yapımı gerçekleştirilirken, 10 adet Karaçalı çeşmesi ise yenilendi.

18 ADET YENİ DERİN SU KUYUSU

Şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Mollakendi beldesinde 12 adet, Doğankuş Köyünde 2 adet, Ataşehir Mahallesinde 4 adet derin su kuyusu devreye alındı.

İÇME SUYU ŞEBEKE HATTI YAPIMI

Mücavir alan sınırları içinde 10.550 metre içme suyu şebeke hattı çalışması gerçekleştirildi.

KANALİZASYON TERFİ HATTI YAPIMI

Mücavir alan sınırları içinde 6.042 metre kanalizasyon hattı döşeme çalışması gerçekleştirildi.

ELAZIĞ (MERKEZ) REVİZYON-İLAVE İMAR PLANI

Elazığ (Merkez) Revizyon-İlave İmar Planı Elazığ Belediye Meclisinin 06.05.2016 tarih ve 2016/128 sayılı kararıyla onaylandı. Yerleşme planının bütününe yönelik hazırlanan İmar Planı askı sürecinin ardından kesinlik kazandı.

Elazığ (Merkez) Revizyon + İlave İmar Planı; Mekânsal Yapım Yönetmeliğinin 25.maddesinin 1.fıkrası “İmar planlarının ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı durumlar ile üst kademe plan kararlarına uygunluğunun sağlanması amacıyla planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi için bu yönetmelikte belirtilen ilke, esas ve standartlara uygun olarak imar planlarında revizyon yapılır.” kapsamında değerlendirilerek Elazığ (Merkez) Revizyon + İlave İmar Planı Sınırları içerisinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı üzerinde plan değişikliği yapılması için çalışmalar devam etmektedir.

12 NOKTADA AKILLI KAVŞAK UYGULAMASI

Şehir içi trafik yoğunluğunu rahatlatmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehir trafiğinin yoğun olduğu 12 noktada, Akıllı Kavşak Uygulaması hayata geçirilecek.

Kavşakta tüm yönleri kontrol eden sistem doğrultusunda, araç yoğunluğu dikkate alınarak, yoğunluğun fazla olduğu yöne daha uzun süre geçiş hakkı tanınacak. Böylece kavşak genelinde trafik akış hızı yükseltilerek, araçların ortalama bekleme süresi asgariye indirilirken, yakıttan da tasarruf sağlanmış olacak. Projeye ait fizibilite çalışmaları tamamlanarak, ihale süreci hazırlıkları devam ediyor. (Bülten Haber)