ELAZIĞ'I AFET BÖLGESİ KURTARIR

Sarsılmakla kalmadık 6.8 ile adeta yıkıldık. Sadece binalarımız değildi yıkılan. Geleceğe dair umutlarımızı ve hayallerimizi de gömdük enkaz altına.

ELAZIĞ'I AFET BÖLGESİ KURTARIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

41 can verdik o gece. Ve on binlerce mağdur insanımızla aniden sokak ortasında kaldık. Evsizliği, barksızlığı ve mağduriyeti ilk kez yaşayanlar için bu büyük bir travmadı.

Bir çocuğun, “yeniden bir yuvamızın olmasını” istiyorum cümlesi tüm şehrin duygularına tercüman olmaya yetiyordu.

Birçoğunun hali vakti de yerindeydi bu insanların. Ana buna rağmen sokakta ve eksi 10 derecelerde sokakta kalmanın tüm soğuk yüzüyle karşı karşıya kalmıştı.

Çocuklarının hüzünlü bir şekilde kendisine bakmasıyla karşı kaldığı mahcubiyete mi yansın yoksa baba olarak bir şey yapamamasına mı  yansındı insanlar.

Şimdi, bu saatten sonra bu şehri tek kurtaracak olay Elazığ’ı tüm sınırlarıyla birlikte afet bölgesi ilan etmektir. Yeni bir yıkım yaşanmadan, yeni acılarla tanışmadan ve yeni dramlara şahit olmadan önce devletimiz, bugüne kadar her zaman yanında yer almış ve bunu her defasında ortaya koymuş Elazığ’a bu uygulamayı çok görmemelidir.

STK’lardan yükselen bu sese hem siyasilerimiz hem yöneticilerimiz hem de depremin ilk saatlerinden itibaren tüm acıları birlikte yaşadığımız İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Kurum da destek vereceklerdir. Zira onlar da  acımızı birlikte yaşayan değerli hemşerilerimiz oldular artık.