ELAZIĞ 'EVDE KAL'IYOR

UYARILARI DİKKATE ALAN HEMŞERİLERİMİZ SOKAĞA ÇIKMA YERİNE EVDE KALMAYI TERCİH EDİYOR

 ELAZIĞ 'EVDE KAL'IYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Tüm dünyayı etkisi atına alan ve Sağlık Bakanı Koca’nın son açıklamaları ve verdiği rakamlara göre ülkemizde de hem vaka hem de ölüm sayılarında ani yükseliş sebebiyle yeni önlemler gündeme geldi.

Bu önlemlerin başında da tüm uyarı ve ikazlara rağmen insanların hala evlerinde kalmayıp dışarı çıkma konusundaki ısrarlı tutumlarına karşı sokağa çıkma yasağı  gündeme geliyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU YASAK DİNLEMİYOR

İçişleri Bakanı Soylu, gazetecilerin sorduğu;  "Sosyal izolasyona uyuluyor mu?" sorusuna, "Ters bir şey söyleyeceğim belki ama... Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir çekilmiş durumda" şeklinde yanıt vermesi gözleri Elazığ’ın da bulunduğu bu bölgelere çevirdi.

 

ELAZIĞ’IN DUYARSIZLIĞI DEVAM EDİYOR

Salgının etkisini en aza indirmek amacıyla başta devlet yetkilileri olmak üzere konunun uzmanı tıp otoriteleri ve diğer sağlık görevlilerinin uyarıları, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın sosyal medya, afiş, billboard ve diğer vasıtalarla yaptığı sokağa çıkmayın ve evinizde kalın uyarılarına rağmen halkımızın bir bölümü sokağa çıkma konusunda gerekli hassasiyeti hala göstermiyor.

İlimizde her türlü yayın ve uyarılara rağmen özellikle Gazi Caddesi olmak üzere iş merkezleri, alışveriş merkezleri, semt pazarları ve sokaklardaki hareketliliğin virüsün kısa sürede yayılmasına imkân verecek bir ortam olduğuna dikkat çeken uzmanlar, durumun böyle devam etmesi halinde kısa sürede önemli bir salgına sebep olunabileceğini belirtiyorlar.

1 KİŞİ 49 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR

Korona virüsün yayılma ortamının her alan, mekân, ya da elle temas edilen yüzeyler olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bir kişinin taşıdığı virüsün bir gün içinde sosyal ortamlar, toplu ulaşım araçları, alışveriş merkezleri ve sokaktan geçen vatandaşa bulaşma riskinin olduğunu belirtiyorlar.

Her bir vatandaş  kendi tüm önlemlerini alsa bile sokağa çıktığı anda tüm bu önlem ve tedbirlerin boşa çıktığını, bu sebeple en güvenli mekânın ev hatta kendi odası olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle bu günlerde virüsün yayılma hızındaki artış göz önüne alınarak asla sokağa çıkılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

BÜYÜKŞEHİRLER BAŞARDI

Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir halkının evlerine çekilmiş durumda olduğuna vurgu yapan İçişleri Bakanı Soylu; “Şuana kadar sadece bizim bakanlığımız 38 genelge yayınlamış. 17'si sınırlarla alakalı. Çok üst düzey tedbirler alındı. Türkiye'de şuan hayatın yüzde 80'i durmuş durumda. Şehirlerarası trafiği ölçüyoruz. Yolcu sayılarını, yolcu otobüsü sayılarını ölçüyoruz. Tüm bunların rakamları gün gün elimizde var. Şuandaki rakamı söyleyeyim. Şehirlerarası otobüslerdeki azalma yüzde 73. Yeni bir rakam vereceğim. Dün yüzde 65'ti. Şuan yüzde 80.

4 HASSAS NOKTA

Korona virüs ile mücadelede 4 temel noktaya baktıklarını söyleyen Bakan Soylu şunları söyledi: “Bunlar; Sağlık sisteminin ayakta kalması. Kamu düzeninin devam etmesi. Sosyal izolasyonun sağlanması ve tedarik zincirinin aksamaması. Bu dördünü sağlarsak sistemi ayakta tutmuş oluruz.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE

Gazetecilerin, "Sokağa çıkma yasağı gündemde mi? Şu anki tedbirler nasıl?" sorusuna da cevap veren Bakan Soylu, “Tam sosyal izolasyon her zaman gündemimizde. Bugünkü tedbirlerle bunu karşılayamazsak, tedbirleri yükseltebiliriz. Alacağımız, önereceğimiz tedbirler var. Eğer bu tedbirlerle ilgili salgının önüne geçemezsek, en yüksek tedbiri elbette ki alabiliriz. 65 yaş üstü için alınan karar olumlu sonuç verdi" yanıtını verdi.