Elazığ Devlet Tiyatrosu 'Kanlı Düğün' İle Perde Açıyor

Nisa Yılmaz/Elazığ Devlet Tiyatrosu Sahnesi, Kanlı Düğün ile sezonu açıyor. İzmir Devlet Tiyatrosunun Sahneleyeceği Kanlı Düğün, 23-24 Ekim'de Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesinde tiyatroseverlere perdeyi aralayacak.

Elazığ Devlet Tiyatrosu 'Kanlı Düğün' İle Perde Açıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet tiyatroları sezonunun tüm ülkede başlamasıyla birlikte, Elazığ da bölge devlet tiyatrolarını bir bir ağırlamaya başlıyor. Sezonun ilk oyunu 2 perdelik Kanlı Düğün, 23 Ekim Çarşamba ve 24 Ekim Perşembe günü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. İzmir Devlet Tiyatrosunun sahneleyeceği tragedyayı, Federico Garcia Lorca’nın yazdığı, A. Turan Oflazoğlu’nun Türkçe’ ye çevirdi.

Kanlı Düğün

İspanyol Şair ve Yazar Federico Garcia Lorca’nın “Köy Oyunları Üçlemesi”nin ilk oyunudur. Bu şiirsel tragedya, yasak bir aşk ilişkisini anlatır. Oyunda feodal yapının kırsal kesimde yaşayan halk  üzerinde nasıl baskı kurduğu ve bireylerin feodal düzen karşısındaki çaresizlikleri gözler önüne serilir. Simgesel anlatımı ve yazarın özgün şiir diliyle başyapıt özelliği kazanan oyun yasak aşkı, tutkuyu ve toplum baskısını İspanyol kültürü üzerinden, evrensel ölçüler içinde aktarmaktadır.

Oyuncular: Şebnem Doğruer, M. Asım Tuncay Aynur, Nagehan Yazıcı, Emine Sitare Tuna, Hande Kılıç, Hakan Özgömeç, Ümit Dikmen, Süreyya Kilimci, Kadın  Şenay Ü. Dikmen, Ayşin Kıran

Yardımcı Oyuncular: Deniz Yağcı, Emrah Şenışık, Ender Şeviker, Deniz Burak Mersinli, Derya Kara Erk, Gizem Karasu Mersinli, Gizem Cessur, Hüseyin Kayar, Tolga Erk, Selda Mikkola, Tuğçe Us, Meltem Başınhan, Hülya Yılmaz, Salih Köküz, İlke Can Fulya Gezici

Dansçılar: Yasemin Altınel, Ece Belkıran, Altan Kılıç, Kaan Güler

Yazan: Federico Garcia Lorca

Çeviren: A. Turan Oflazoğlu

Rejisör: Bozkurt Kuruç