Elazığ'dan BAL'a 3 takım

Türkiye Amatör Ligleri'nin tescil edilmesiyle birlikte, Elazığ futbolu gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig'de 3 takımla temsil edilecek

Elazığ'dan BAL'a 3 takım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig ve yerel liglerde mücadele edecek takımları belirledi. Normal statüde Bölgesel Amatör Lig’de 2 takımla temsil edilen Elazığ, yapılan girişimlerle yeni sezonda bu ligde 3 takımla mücadele edecek. Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün yanı sıra Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde lider Yolspor ve en yakın takipçisi Kovancılarspor, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

TFF Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç ile Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür’ün konuya ilişkin ortak açıklamasında; “Yoğun çaba ve çalışmalarımız neticesinde 2020-2021 Futbol Sezonunda Bölgesel Amatör Liginde ilimizi artık 3 takımla temsil etme hakkını almış durumdayız.

İlimizde yaşanan Deprem sonrasında yaralarımızı kısa süre içerisinde sararak liglerimizi devam ettirmiştik. Ancak Dünya genelinde yaşanan Pandemi sonrasında liglerimiz Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelenmişti.

Bilim Kurulunun tavsiye kararlarına istinaden ligler oynatılmayarak mevcut haliyle tescillendi. İlimiz 2. Amatör küme liginden 9 takımımızı 1. Amatör küme ligine yükselterek bir ilke imza atmış olduk.

İlimiz 1. Amatör Küme ligi ile ilgili karar ise Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulunun ortak toplantısı sonucu alınarak TFF Yönetim Kurulu kararı ile liglerimiz tescillenmiştir. Elazığ ASKF olarak ilimizde yaşamış olduğumuz üzücü deprem sonrasında ilgili kurullarla defalarca görüşerek ilimizden ilk 4 takımın Bölgesel Amatör Lige alınması teklifinde ısrarcı olduk. Ancak yapılan istişareler sonrasında sadece ilimiz 1. Amatör Kümede ligde puantaj olarak ilk 2 sırada yer alan takımların Bölgesel Amatör Ligine yükselmeleri konusunda bizlere alınan karar bildirilmiştir.

Yani 2020-2021 Futbol Sezonunda Bölgesel Amatör Liginde ilimizi artık 3 takımla temsil edeceğiz. Ayrıca ligde daha önceden küme düşen takımlarımız hariç, diğer takımlarımız için bu sezon küme düşme uygulaması olmayacaktır.

Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Yol Spor ve Kovancılar Spor takımlarımızı tebrik ediyor, önümüzdeki sezon BAL Liginde oynayacak olan Fırat Üniversitesi, Yolspor ve Kovancılarspor takımlarımıza başarılar diliyoruz. Bu işte emeği geçen başta TASKK Genel Başkanımız Ali Düşmez olmak üzere TASKK Yönetim Kuruluna ve çok değerli ASKF yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun…” ifadelerine yer verildi.