ELAZIĞ'DAKİ UYGULAMA MODEL OLMALI

Elazığ Belediyesi altyapı yenileme çalışmaları için İlbank ve JİCA arasında yürütülen finansman çalışmaları doğrultusunda Elazığ'a gelen ve deprem ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunan JİCA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi'nin sözleri toplantının ana gündemi oldu.

ELAZIĞ'DAKİ UYGULAMA MODEL OLMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Özsoy ve JİCA (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi’nin katıldığı toplantıda ilimiz altyapı yenileme çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıda Elazığ’da depremle ilgili yapılan çalışmaları birinci ağızdan dinleme fırsatı bulan Takehiro Yasuhi yapılan düzenli, koordineli ve hızlı çalışmaların kendisini çok etkilediğini ifade ifade ederek “Biz de Japonya olarak afetleri fazlaca yaşayan bir ülkeyiz, ilk günden itibaren deprem sonrası arama kurtarma faaliyetleri dahil bütün müdahaleleri ve yapılan hizmetleri yakından takip ettik. Şunu çok rahatlıkla söylüyorum, Elazığ depremi sonrası yapılan hızlı ve etkin müdahale, koordinasyon ve hizmet sunumundaki sistemli çalışma mükemmel bir şekilde işledi. Elazığ depreme müdahalede bizi de geçti. Bizden daha hızlı, etkin ve koordineli müdahale etti. Deprem sonrasında yapılan çalışmalarda önemli olan hususlardan birisi de hasar tespit çalışmaları ve bilgilendirmelerinin sağlıklı yapılmasıdır. Elazığ bu konuda da örnek bir uygulama yapmış, okulları, kamu altyapılarını, teknolojiyi iyi kullanıp kamu görevlileri, öğretmenler, gönüllüler ve sivil toplumu iyi mobilize etmiş ve son derece başarılı bir uygulama ortaya koymuştur. Bence bu afet durumlarında bundan sonraki süreçte herkese örnek olacak model bir uygulamadır” ifadelerinde bulundu.

Geçmiş olsun temennilerini ileten heyet depremden etkilenen mahalleleri gezdikten sonra ilimizden ayrıldı.