Elazığ'da standartlara uygun saha yok!

Elazığspor'un ardından, Elaziz Belediyespor'a da gurbet yolu görünüyor

Elazığ'da standartlara uygun saha yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yıkılma işlemlerinin başlamasının ardından Elazığspor, iç saha maçlarını dışarıda oynamaya başladı. Stadın yıkılma süreci sonrası TFF 3. Lig’deki temsilcimiz Elaziz Belediyespor ilk iç saha maçına ise İl Özel İdare Sentetik Saha’da seyirci desteğinden yoksun çıktı. Sezonun ikinci yarı maçlarına Gençlik Merkezi Sentetik Saha’da çıkmak isteyen kırmızı – lacivertli kulüp, bu kez de güvenlik tedbirlerine takıldı. Soyunma odası, tribün ve zemin düzenlemeleri nedeniyle emniyet güçleri ve Türkiye Futbol Federasyonu sahaya bu haldeyken onay vermiyor.

VALİ KALDIRIM DEVREYE GİRDİ

Gençlik Merkezi Sentetik Saha’daki sıkıntıların giderilmesi için uzun süredir yoğun çaba harcayan Elaziz Belediyespor yönetimi, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ sorunu iletti. Konuyu Gençlik Spor Bakanlığı’na taşıyan ve görüşmeler gerçekleştiren Vali Kaldırım sorunu çözmek için yoğun çaba harcıyor.

SAHA SIKINTISI TÜM TAKIMLARI OLUMSUZ ETKİLEYECEK!

İki profesyonel takımı ve amatörde sayısız kulübü bulunan Elazığ’da, Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasının ardından ciddi saha problemleri ortaya çıktı. Atatürk Stadyumu’nun 2-3 yılda tamamlanacağı düşünüldüğünde kulüplerimizin hizmetine sunulmak üzere yeni sahalara ihtiyaç olduğu aşikar.

KARAKAYA 20-30 GÜNDE BİTİRİLECEĞİNİ BELİRTTİ

Elazığ Atatürk Stadyumu zemini yapan ve Türkiye’ye örnek olan firmanın yetkilisi Hayrettin Karakaya, Gençlik Merkezi Sentetik Saha’nın standartlara uygun hale 20-30 günlük sürede rahatlıkla getirilebileceğini belirtti.

SON GÜN PAZARTESİ

Elaziz Belediyespor’un, 14 Ocak Pazartesi mesai saati bitimine kadar iç saha maçını oynayacağını stadyumu Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirmesi gerekiyor. Yetkililer gerekli adımı atmadığı takdirde temsilcimizin 27 Ocak’ta iç sahada oynaması gereken Alibeyköy maçı farklı bir ilde oynanacak. Ancak konunun yarın yapılacak olan görüşmelerle çözüme kavuşması bekleniyor.