ELAZIĞ'DA PKK OPERASYONU:2 GÖZALTI

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Karma Odası'nda çalışan biri eski çalışan iki kişinin PKK-KCK ya yardım yataklık eylem ve faaliyetlerde bulundukları gerekçesi ile gözaltına alındığı ortaya çıktı.

ELAZIĞ'DA PKK OPERASYONU:2 GÖZALTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yetkililerden alınan bilgiye göre Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar odası ve Karma Odası’nda çalışan F.K ve kardeşi Ş.K’nın oturdukları evlerine gece yarısı Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

 

Düzenlenen baskın da F.K ve Ş.K’nın evlerinde savcılık emri ile arama yapıldı.

 

Yapılan aramalarda iki adet Akıllı telefona el konulurken ifadeleri alınan iki kız kardeşten Ş.K Terörle mücadele şubesinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, F.K ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Yetkililerden alınan bilgilere göre Ş.K’nın daha önce Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6352 Sayılı kanunun Geçici 1. Maddesine  göre PKK’dan 11 ay ertelenmiş cezası bulunduğu, F.K’nın ise PKK-KCK’ya yardım,yataklık, eylem ve faaliyetlerde bulunduğu gerekçesi ile gözaltına alınarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak serbest kaldığı ortaya çıktı.

 

Yetkililer olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiğini belirtti.