Elazığ'da okulların açılması için hazırlıklar sürüyor

Ahmet Çöteli/Elazığ'da, 12 Ekim'de yüz yüze eğitimde 2. aşamaya geçilmesi için çalışmalar sürüyor. Okullarda temizlik ve hijyen en üst düzeyde tutulurken öğretmenler öğrencilerini dört gözle okullarına bekliyor.

Elazığ'da okulların açılması için hazırlıklar sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ekim Pazartesi günü 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar ile birlikte köy okulları ve özel gereksinimli çocukların okullarının açılacağını duyurdu. Duyurunun ardından tüm ülkede olduğu gibi Elazığ'da da okullarda hummalı bir çalışma başladı. Çalışma kapsamında okullarda temizlik ve hijyen için tüm tedbirler alınırken maske ve sosyal mesafe ile ilgili bilgilendirici broşürler de bulunuyor.

 

Akçakiraz Beldesi'ne bağlı Akçakiraz Yüzbaşı İlkokulu ve Ortaokulu'nda da temizlik ve hijyen en üst düzeyde tutuluyor. Ayrıca okulda bulunan EBA destek noktasına gelen öğrenciler de eğitimlerini almaya devam ediyor.

 

Akçakiraz Yüzbaşı İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol, 21 Eylül'de bakanlığın direktifleri doğrultusunda ana sınıfı ile birinci sınıfların yüz yüze eğitime başladıklarını belirterek şunları söyledi,"12 Ekim'de başlayacak 2, 3 ve 4. sınıflarımız ile 8. sınıflarımız için okulumuzu dezenfekte ettik. Sosyal mesafe, hijyen kurallarına, temizlik çerçevesinde maske kullanımı, çocukların oturma düzenleri, sınıfların, ortak kullanım alanlarının temizliği ve EBA destek noktasının okulumuzda bulunması münasebeti ile çocuklarımızın sürekli EBA destek noktasında bulunmalarından itibaren temizliğe sürekli dikkat ettik ve okulumuz hijyenik şartları taşımakta. Zaten okulumuzun temiz okul belgelendirmesi, beslenme düsturlu okul projemiz ve beyaz bayrağımız bulunmaktadır. Okulumuz bu şartları en iyi şekilde yerine getirmektedir.

"OKULLARIN BAŞLAMASINA BİZ DE SEVİNİYORUZ"

Okul Müdürü Ahmet Erol,"Çocuklarımızın 12 Ekim'de okula başlamasına biz de sevinçliyiz, mutluyuz. Eğitimin yüzyüze devam etmesi başarının gelmesi anlamı taşımaktadır, bu da bizi gayet mutlu ve başarılı kılacaktır. Zaten başarılıyız, başarımıza başarı katmak için sabırsızlanıyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sabırsızlanıyor, velilerimiz de bu konuda istekli ve duyarlı. Okulumuz mevcut şartlarda öğrenci ve öğretmen sayısı ile bu koşulları en iyi şekilde taşıyor. Bizlerde şartları en iyi şekilde öğrencilerimiz lehine sunduğumuz ve temizlikleri yerine getirdiğimiz için mutluyuz, gururluyuz. Çocuklarımıza yüzyüze eğitim hayırlı ve uğurlu olsun"dedi.

 

Öğrencilerden Furkan Gülbaş, Pazartesi günü okulların açılacağı için çok mutlu olduğunu söyleyerek,"Öğretmenlerime, arkadaşlarıma, müdürüme buradan teşekkür ediyorum. Bizim evde internet ve tablet olmadığı için okuldan EBA ile iletişim kuruyoruz. O yüzden okullar açılacağı için mutluyum" dedi. 

Öğrencilerden Emine Betül Yılmaz da, " Okullar pazartesi günü açılacak bunun için çok mutluyum. Öğretmenlerimi, okulumu, herkesi çok özledim. Çok mutluyum, evde internet ve tablet olmadığı için okula canlı derse girmeye geldim" diye konuştu. 

 

Öğrencilerden Belinay Kurt ise, " Okullar açılacağı için çok mutluyum. Okulumu çok özledim, çok seviyorum. arkadaşlarımı, öğretmenlerimi, müdürümü, müdür yardımcılarımı, hepsini çok özledim. Okulların açılmasını çok istiyorum, açıldığı için de çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.