'Elazığ'da mutlu olduğumu hissediyorum'

Elazığspor'un ara transfer döneminde renklerine bağladığı ve en çok verim aldığı futbolcu olan Mustafa Eskihellaç, Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı

'Elazığ'da mutlu olduğumu hissediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de kümede kalma mücadelesi veren ve birbirinden zorlu maçlara çıkan Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Birevim Elazığspor’da, şüphesiz takımın en çok verim aldığı transfer Mustafa Eskihellaç.

Evkur Yeni Malatyaspor’dan kiralık olarak Bordo-Beyazlı renklere bağlanan ve transfer olduktan sonra tüm maçlarda forma giyerek, hırsı ile taraftarların takdirini kazanan sol kanat oyuncusu 2 kez rakip fileleri havalandırma başarısı da gösterdi.

Ligde sıkıntılı günler geçiren takımın üstündeki karabulutların dağılacağına inanan Mustafa Eskihellaç, Spor Müdürümüz Hüseyin Kabukçu’ya özel açıklamalarda bulundu.

İyi mücadele etmelerine rağmen bu durumu skora yansıtamadıklarına dikkat çeken 22 yaşındaki oyuncu, iç saha maçlarının Şanlıurfa’da oynanmasının da kendilerini olumsuz etkilediği belirtti. Elazığspor forması giymekten dolayı da mutlu olduğunu kaydeden başarılı sol kanat oyuncusu, Elazığspor’da önümüzdeki sezon için forma giymeye devam edip, etmeyeceğini de yanıtladı.

“YENİ BİR TAKIMIZ DEMEYECEĞİM”

Geride kalan haftaları değerlendirerek konuşmasına başlayan Mustafa, “Yeni bir takımız demeyeceğim. Alışma sürecini atlatacak kadar vakit geçirdik biz. Diğer takımlara göre bir sürü dezavantajlarımız var. Yeni kurulduk, hepimiz farklı yerlerden geldik. Stadımız yok. Adana Demirspor maçına onlar bizden daha az yol kat ederek geldi. Biz 5 saatte, onlar 3-4 saatte gelmiştir herhalde. Her hafta deplasmandayız diyebilirim. İyi giden bir performansımız var takım olarak. Son iki haftadır iyi oynuyoruz, son maçta net pozisyonlar da bulduk. Galipte gelebilirdik, risk aldık. 9 kişi kaldıktan sonra 2. golü yememiz beklenen bir şeydi. Sonuçta mağlup olduk. Rakiplerimizle maçlarımız var. Önümüzdeki haftalar İstanbulspor, Afyonspor ve Eskişehir maçlarımız var. Bizim acilen galip gelmemiz gerekiyor. Antalya’da kampa gideceğiz. İnşallah orada birbirimize daha fazla ısınıp istediğimiz sonuçları alacağız” diye konuştu.

“TARAFTARLARIN SEVGİSİ HOŞUMA GİDİYOR”

Taraftarların kendisine olan sevgisini hissettiğini kaydeden 22 yaşındaki oyuncu, “Taraftarların bana olan sevgilerini, alakalarını hissediyorum ben. Bu benim çok hoşuma gidiyor ve beni çok motive ediyor. Bütün takım arkadaşlarıma bu sevginin olması gerekiyor. Onların taraftarı olduğu takımın oyuncularıyız biz iyi ya da kötü sonucuyla. Bizim onları sevindirmekten başka, onların da bizi desteklemekten başka çareleri olmadığını düşünüyorum. Aynı gemideyiz. Batarsak birlikte batacağız, çıkarsak birlikte sevineceğiz Allah’ın izniyle. Zor görünüyor ama bu zorluklar bizim işe daha fazla sarılmamızı, daha çok ciddiye almamızı sağlıyor. Rahatlık yok, rehavet yok. Bu sonuçlara yansımıyor ama takım içinde bunu hissedebiliyorum. Büyük bütçelere kurulan takımları mağlup etmek zor. Taraftarınızdan yoksun bir de şehre uzak yerlerde oynuyorsunuz. Taraftarların gelip bizi Urfa’da desteklemesi gerçekten zor, onları da anlıyorum. Bize ne kadar destek olurlarsa, onları o kadar sevindirebilecek pozisyona geliriz. Destek bekliyoruz onlardan, son ana kadar. Matematiksel olarak hiçbir şey bitmeden, onların da inancı bitmesin” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE GALİBİYET SERİSİNE BAŞLAMALIYIZ”

Galibiyet serisine en kısa zamanda başlamaları gerektiğini dile getiren Mustafa Eskihellaç, “En kısa zamanda yani, Hatayspor maçıyla beraber inşallah. Kazanabiliyorsak kazanacağız yoksa 1 puan da değerli bizim için. Ligde kalma bazen 1 puana oluyor. Berabere kalabileceğin maçtan puansız ayrılman kötü dönüyor sana. Önümüzdeki maçla başlayıp 8 maçın tamamını kazanarak ligin sonunu küme düşme hattının üstünde görmek istiyoruz” dedi.

“SÖZLEŞMEMDE OPSİYON VAR”

Elazığspor’la 2020 yılının sonuna kadar kiralık olarak sözleşmesi bulunan genç kanat oyuncusu, “Benim sözleşmemde opsiyon var. Bonservisimin elinde bulunduğu kulüp yani Yeni Malatyaspor burada asıl söz sahibi. Onların benim hakkımdaki düşüncelerine göre biz de yönümüzü belirleyeceğiz ama burada mutlu olduğumu biliyor ve hissediyorum. Sezon sonu her şey netleşir” şeklinde konuştu.