Elazığ'da konut fiyatları düşebilir

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından artan konut fiyatları düşmeye başlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kiralık ev fiyatlarında yarı yarıya satılık ev fiyatlarında ise yüzde 10'luk bir düşüşün olacağını söyledi.

Elazığ'da konut fiyatları düşebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından şehirdeki kiralık ev fiyatları iki katına çıkmıştı.

Evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar ev bulmakta güçlük çekmiş ev fiyatlarının artması vatandaşları ciddi anlamda mağdur etmişti. Ancak TOKİ konutlarının teslim edilmeye başlanmasıyla birlikte hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarında düşüş yaşanacak.

ELAZIĞ’DA YIL SONUNA KADAR 10 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

TOKİ tarafından  Elazığ’da 20 bin yeni konut yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıl sonuna kadar Elazığ’da yaklaşık 10 bin konutun teslim edileceğini geriye kalan 10 bin konutun ise etaplar halinde 2021 yılının ilk 6 ayında tesliminin gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

 

DEPREMDEN ÖNCE BAŞLAYAN KONUTLAR DA BİTME AŞAMASINDA

Yıl sonuna kadar 10 bin TOKİ konutunun tamamlanarak vatandaşlara teslim edilecek olması ve depremden önce müteahhitler tarafından yapımına başlanan diğer konutların da bitme aşamasına gelmesi nedeniyle yıl sonuna kadar Elazığ’da yaklaşık 15 bin konut vatandaşın kullanımına hazır olacak.

Emlakçılar Dernek Başkanı Hakan Albayrak, en geç mart ayına kadar Elazığ’daki kira fiyatlarının yarı yarıya düşeceğini belirterek, “Depremin ardından maalesef fiyatlar arttı. Ciddi anlamda mağdur olan vatandaşlarımız oldu. Ama bu mağduriyetin bitmesine kısa bir süre kaldı. TOKİ konutlarının tamamlanmasıyla birlikte en geç mart ayına kadar kiralık ev fiyatlarında yarı yarıya bir düşüş yaşanacak. Satılık ev fiyatlarında ise yüzde 10’luk bir düşüş bekliyoruz” dedi.

“FİYATLARI DÜŞÜRMEK İÇİN MERKEZE YAKIN YERLER İMARA AÇILMALI”

Başkan Albayrak ayrıca, Elazığ’da ev fiyatlarının yüksek olmasının bir diğer nedeni ise arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağladı.

Albayrak, “Elazığ’da şehir sıkışıp kaldı. Büyüyüp genişleyemiyor. Ama örneğin Diyarbakır’da yada Malatya’da imara açılan yerler olduğu için bu şehirlerde şehir hem genişliyor hem de fiyatlar düşüyor. Elazığ’da da yeni konutlar sadece belirli mahallelerde yapılıyor. Bu nedenle buradaki arsa fiyatları da çok yükseliyor. Arsa fiyatı yükselince bu da konut fiyatlarına yansıyor. Fiyatları düşürmek için Elazığ’daki merkeze yakın noktaları da imara açmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.