ELAZIĞ'DA KIRSALA YATIRIMIN ŞİFRESİ 'TKDK DESTEKLİ PROJE'

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Elazığ İl Koordinatörlüğü IPARD II 6. Çağrı Bilgilendirme amaçlı tanıtım toplantılarını tamamladı. İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, TKDK olarak 6. Çağrı döneminde kırsala yatırım yapmak isteyenlerin karşısına 60 Milyon avroluk destek paketiyle çıktıklarını kaydetti.

ELAZIĞ'DA KIRSALA YATIRIMIN ŞİFRESİ 'TKDK DESTEKLİ PROJE'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

IPARD II 6. Çağrı kapsamında Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinde proje kabulü yapacaklarını ifade eden Yılmaz: “ TKDK olarak bu çağrıda 60 milyon avroluk bütçenin tamamını kırsalda yatırım yapacak olan yatırımcı adaylarının hizmetine sunuyoruz. Elazığ’ın dağlarının ve ovalarının rengarenk, mis kokularla şenlenmesi için tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğini destekleyen projeleri kabul edeceğiz. Doğal şartlarda zaten topraklarımız alternatif tıp bilimine katkı sağlayacak bitkilerle ve yine sofralarımız aromasıyla canlandıran aromatik bitkilerle dolu. Ama biz TKDK olarak bu bitkilerin ticari faaliyette gelir getiren bir kalem olması için hibe desteği sunacağız. Yine seracılıktan mantar yetiştiriciliğine, arıcılıktan fide fidan yetiştiriciliğine, zanaatkarlıktan katma değerli ürünleri üretmeye, kırsal turizmden balıkçılığa ve makine parklarından yenilenebilir enerji alanlarına yönelik yatırımlarda %55 hibe ve KDV den muaf olacak şekilde destekleme olacaktır.''dedi.

Yılmaz,"Bu bütçeden Elazığ’ın en iyi derecede faydalanması için en küçük yerleşim birimlerine kadar uzmanlarımızla beraber gidip bilgilendirmeye çalışıyoruz. Elazığ Merkez köyleri, Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice ilçelerimizde ve köylerimizde üreticilerimizin yoğun ilgisini gördük. İnşallah TKDK desteklerinden dolaylı da olsa herkesi faydalandırabiliriz. Bizler TKDK olarak bu güne kadar Elazığ’da yatırım yapmak isteyen herkese çok iyi derecede ilgi gösterip yatırımların faaliyete geçmesini sağladık. En son 5. Çağrıda Elazığ’a hayvancılık sektöründe 44 milyon TL lik yatırımları faaliyete geçmesi için proje kabulü gerçekleştirdik b-ve bu projelerin bir an önce sözleşmeye bağlanması için uzman arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Bir yanda sunulan dosyaları incelemeye çalışırken diğer yandan da daha farklı sektörlerde yatırım almak için tanıtım amaçlı sahadayız. TKDK, kırsalın daha yaşanabilir olması için hem üretim amaçlı proje kabulü gerçekleştiriyor hem de kırsalda güzel ve ferah ortamda ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kırsal turizm işletmelerinin faaliyete geçmesi için çalışıyoruz. Biz, Elazığ TKDK olarak her zaman üretime nasıl daha fazla katkı sunabiliriz anlayışıyla hareket eden bir ekibiz. TKDK, desteklediği bütün sektörlerin kurulumunda öncelikle doğal döngüyü olumsuz etkilemeyecek tekniklerle yatırımlara destek sağlamaktadır."diye konuştu.

 

Sertaç Yılmaz,"Bitkinin dikiminden hasadına, üretim sahasına giren ürünün katma değerli ürün olarak pazara hazır hale gelmesine kadar hijyen ve kullanılabilir üretim alanlarının kurulması için özenle çalışıyoruz. Yine gerek ticari amaçlı gerekse işletmelerin kendi enerji ihtiyacını karşılayabilmeleri için GES projelerini destekleyip, hem üretim hem de tüketim noktasında doğa dostu işletmelerin kurulmasını sağlıyoruz. Özellikle mevcut yatırımcılarımız hem enerji maliyetini düşürmek, hem de doğal döngüyü korumak için GES projelerine ciddi ilgi gösteriyorlar. Elazığ’a yatırım yapmayı düşünenlerin rakiplerine göre daha öncelikli hale gelmesi için ilgili kurumlarımızla mesleki yeterliliğe yönelik sertifikalı eğitim imkanları oluşturma gayretindeyiz. Bu güne kadar TKDK olarak başarılı bir tablo ortaya koymuşsak bunun en önemli ayaklarından bir tanesi de paydaş kurumlarımızla çok iyi iletişim kurmamızla alakalıdır. Gerek TKDK Başkanlık teşkilatımız, gerek Elazığ özelinde bütün kurumlarımız TKDK yatırımlarının Elazığ’a akması için her türlü gayreti ve özveriyi her zaman göstermiş olup bundan sonra da göstereceklerdir. Bu desteklerinden dolayı kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi ‘ TKDK destekleri direk olmasa da dolaylı olarak herkese ulaşacak’ gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çağrıda buna ek olarak şunu ifade ediyorum: Elazığ’da kırsal yatırımın en kısa yolu, TKDK projeleriyle yatırımcı fikrinin buluşması ile olur diyorum. Bu vesileyle inşallah 6. Çağrı ile Elazığ’ın kırsal ekonomisine daha güçlü, daha sürdürülebilir yatırımların katılması için proje kabulü yapacağız” dedi.