Elazığ'da İstifası İstenen 4 ilçe Başkanından 2'si Belediye Başkan Adayı Olarak Gösterildi

Elazığ'da  İstifası İstenen  4 ilçe Başkanından 2'si Belediye Başkan Adayı Olarak Gösterildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda  Ankara’da AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve AK Parti’nin İlçe Başkanlarının katıldığı bir toplantı yapılmıştı.

Toplantıda ilçe ve belde başkan adayları tek tek görüşülmüş, Kamuoyu araştırmaları ve anket çalışmaları masaya yatırılmıştı.Ardından ilçe ve belde başkan adaylarıyla ilgili kararlar alınmıştı.

Yapılan toplantıda çıkan bir diğer sonuç ise AK Parti’nin ilçe başkanlarıyla ilgili olmuştu.Toplantıda bazı ilçelerde AK Parti’nin İlçe Başkanlarının istifa ettirilerek ilçe başkanlarının Belediye Başkan Adayı gösterilebileceği konuşulmuştu.

Yapılan toplantının ardından AK Parti 4 ilçe başkanının istifasını istemişti. Bu nedenle AK Parti Palu İlçe Başkanı Abdulkadir Şaştım, Maden İlçe Başkanı Mehmet Deprem, Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya, Karakoçan İlçe Başkanı Ayhan Akbaba görevlerinden istifa etmişti.

Bugün açıklanan Ak Parti İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları listesinde ise istifa ettirilen 4 ilçe başkanından 2’si aday olarak gösterilirken,diğer 2 başkan ise listede kendine yer bulamadı.

İstifa eden 4 İlçe Başkanından Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya,Keban Belediye Başkan Adayı olurken, Karakoçan İlçe Başkanı Ayhan Akbaba ise Karakoçan Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.