ELAZIĞ'DA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİYİ YILAN ISIRDI, ERZURUM'A SEVK EDİLDİ

Bingöl'de zehirli yılan tarafından ısırılan genç çevre illerden panzehir temin edilemeyince Erzurum'a sevk edildi. Zehirlenen gence 6 saatlik bir çalışma neticesinde panzehir bulunarak tedavi altına alındı. Tedavi süreci devam eden hastanın bir iki hafta içinde düzeleceği öngörülüyor.

ELAZIĞ'DA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİYİ YILAN ISIRDI, ERZURUM'A SEVK EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, 17 Mayıs Pazar günü Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven köyünde meydana geldi. 18 yaşındaki Mustafa Bektaş otlattığı hayvanlarını gözetlemek için taşın üzerine oturdu. Oturduğu sırada taşın altından çıkan engerek yılanı Bektaş’ı bacağından ısırdı. Acı içinde yılandan uzaklaşan Bektaş’a ilk müdahaleyi amcası yaptı. Daha sonra yakınları tarafından Kiğı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bektaş, burada yapılan müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Tedavi altına alınan Bektaş, panzehir temin edilemediği için acil olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Çevre illerde ve hastanelerde panzehir bulunamadığı için Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi doktorları Sağlık Bakanlığını arayarak durumu iletti. Bu durumun ardından yapılan araştırmada hastanelere panzehir dağıtan aracın Sivas'ta olduğu öğrenildi. Erzurum ve Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü organizesiyle Sivas'tan alınan panzehir, ilk önce Erzincan'a daha sonra ise Erzurum'a getirilerek hastaya ulaştırıldı. Genel Pediatrik Kliniğinin Konsültan Hekimi Prof. Dr. Naci Ceviz ve ekibi tarafından tedavi altına alınan Elazığ Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Mustafa Bektaş hayata tutundu.