Elazığ'da Dünya Çölyak günü kutlandı

Nisa Yılmaz/Elazığ Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği tarafından 9 Mayıs Dünya Çölyak günü nedeniyle bir program düzenlendi.

 Elazığ'da Dünya Çölyak günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen program da açıklamalarda bulunan Elazığ Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Rıdvan Fırat, “Bu anlamlı günde inananlar için çok önemli bir ay olan Ramazan-ı Şerif ayında bu mübarek iftar sofrasında bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Birlik ve beraberliğimiz adına bir arada olduğumuz bu günde, sizlerle birlikte daha güçlü, daha azimli, daha inançlı adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Dernek olarak Elazığ’da yeni kurulmamıza rağmen çok büyük adımlar atarak kısa zamanda çok uzun yol kat ettik.  Türkiye’de çok bilinmeyen Çölyak hastalığı ve bu hastalıkla yapılan zorlu mücadeleyi Elazığ’da ve bölgede en doğru şekilde anlatmaya çalıştık. Yıllardır var olan ve bundan sonra yaşanmaması için gerekli adımları attığımız Çölyaklı hasta ve ailelerin sorunlarını gerekli mercilere taşıdık ve bu anlamda gerekli ilk adımların atılmasına imkan tanıdık.’’ dedi.

Başkan Fırat, “Bu anlamda bizlere her türlü desteği sunan Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve ilimiz bürokratlarına en içten teşekkürleri bir borç bilirim. Sizlerin bizlere kattığı güç ile bu çalışmalarımızı artarak devam ettireceğiz. Daha güçlü adımlarımızı atmayı sürdüreceğiz. Sözlerime son verirken bizlere bu anlamlı iftarı sağlayan ilimiz İşadamlarından Sayın Avukat İbrahim Gök’e huzurlarınızda derneğim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Her daim yanımızda olarak bizlere destek olmasını da derneğim adına kendisinden rica ediyorum.’’ dedi.