Elazığ'da doktora bıçaklı saldırı

Fırat Üniversitesi Diş Fakültesi Hastanesi'nde Diş Dr. U.D ve yanındaki ismi öğrenilemeyen bir öğrenci S.A isimli bir şahsın saldırısına uğradı.

Elazığ'da doktora bıçaklı saldırı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün öğlen saatlerinde S.A. isimli şahıs  Dr.U.D’nin  muayene odasına girip tartışmaya başladı. Daha sonra S.A, yanında getirdiği bıçakla Dr. U.D’yi yaraladı. Olay esnasında ismi öğrenilemeyen bir öğrencide  yaralandı.

Olayın ardından S.A  olay yerinden kaçarken, hastane personeli durumu polise bildirdi. Polis güvenlik kameralarından yola çıkarak, şüpheli S.A’yı gözaltına aldı.

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yaptığı açıklamada; Sağlık çalışanlarının şiddet mağduru olmaya devam ettiğini kaydetti.

Sağlık çalışanlarına güvenli bir ortam sağlanması gerektiğine işaret eden Başkan Karataş "Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle, karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 70'lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Başkan Karataş,“Yaralı doktorlar   F.Ü.Hastanesi Acil Servisinde darp ve bıçaklı saldırı sebebiyle tedavi altına alındı.  Tek amacı insan hayatına hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor ve kınıyorum. Bu tür olaylara hiçbir şekilde tahammül edemeyiz.  Adli sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızın özellikle bilinmesini istiyorum''dedi.