Elazığ'da 65 Yaş Üstüne Müjde! Son 2 Gün Kaldı Bu Fırsatı Kaçırmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başlattığı projeye başvuran belediyelere Yaşlı Destek Programı kapsamında ödeme yapılacak. Projelerden 65 yaş üstü vatandaşlar kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakımı gibi hizmetlerden yararlanma şansı bulacak.

Elazığ'da 65 Yaş Üstüne Müjde! Son 2 Gün Kaldı Bu Fırsatı Kaçırmayın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceği Yaşlı Destek Programı'nın (YADES 2024) başvurularının başladığını duyurdu.

 Bakan Göktaş, bu yıl için YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını belirtti. Yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2’ye yükseldiği Türkiye'de, bakanlığının yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısını artırma ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirme çabasını sürdürdüğünü ifade etti.

YADES programının 2016'da uygulanmaya başladığını hatırlatan Göktaş, genel bütçeden aktarılan kaynaklarla yürütülen programın, yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlılık alanında farkındalık oluşturmayı ve yaşlıların ev ortamlarında ve sosyal hayata katılımlarını desteklemeyi amaçladığını belirtti. Program kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşların korunması ve desteklenmesi amacıyla bakım ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak için 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağlandığını aktardı. Bu kapsamda 8 yılda, 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığını ifade etti.

YADES 2024 programı kapsamında ayrılan ödeneğin, bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda belediyelerin hazırlayacağı ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullanılacağını belirten Göktaş, belediyelerce hazırlanacak projelerin sürelerinin bir yıl olacağını ve onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceğini ifade etti.

Yaşlıların korunması ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyelerin hazırlayacağı projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları 3 Haziran'a kadar devam edecek.