ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN YENİ BULVAR ÇALIŞMALARI

Başak MERAL GÜNDÜZ - Elazığ Belediyesi tarafından kentin kesintisiz trafik akışını önemli derecede hafifletecek yeni bir ana arterin yapım çalışmalarına başlandı.

ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN YENİ BULVAR ÇALIŞMALARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni açılacak olan bulvar, çevre yolundan şehir hastanesine giden bağlantı yollarını da birbirine bağlamaktadır. Çevre yolundan gelip Salıbaba Mahallesinden geçerek Yaşar Doğu Caddesi üzerinden şehir hastanesine giden yol, aynı zaman da Yunus Emre Bulvarı ve Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN ( Kuzey Çevre Yolu ) Bulvarı içinde geçiş sağlayacak.

 

İki yıldır devam eden İstimlak ve Şuyulandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından bulvarın yapım çalışmalarına başlandı. 2.600 metre uzunluğunda 40 metre genişliğinde üç şerit gidiş üç şerit geliş olarak planlanan yolun, orta refüj ve rekreasyon alanlarıyla Elazığ'ın en önemli ana bulvarları arasında olması hedefleniyor. Yapım süresi 5 ay olan bulvarın 2018 yılının mayıs ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Salıbaba, Çatalçeşme, Doğukent, Kırklar ve Sanayi Mahallelerini birbirine bağlayan 2.600 metre uzunluğunda 40 metre genişliğinde üç şerit gidiş üç şerit geliş şeklinde yapılacak bulvar, Diyarbakır ve Bingöl istikametinden gelip yapımı devam eden Şehir Hastanesi’ne gitmek isteyen hasta ve hasta yakınlarının da ulaşımını kolaylaştıracak.