Elazığ Belediyesi'nden örnek proje

Talepte bulunan ve fiziki yapısı uygun olan okullarda basketbol ve halı saha, kütüphane ve mescit yapılacak

Elazığ Belediyesi'nden örnek proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında önemli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Talepte bulunan ve fiziki yapısı uygun olan okullarda basketbol ve halı saha ile kütüphane ve mescit yapımı gerçekleştirilecek. 

Başkan Mücahit Yanılmaz’ın, geçtiğimiz 8 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında “2018 yılı içerisinde bahçesi müsait olan bütün okullarımızda halı saha, basketbol sahası yapacağız. Yine fiziki koşulları uygun okullarımıza talepleri doğrultusunda mescit ve kütüphane yapacağız.” açıklamasının ardından çalışmalara start verilerek, talepler alınmaya başlandı. 

2014 yılından itibaren şehrin vizyonuna değer katan Kültür Park, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı, Cip Barajı Mesire Alanı, 96 yeni mahalle parkı, 34 yeni semt sahası ve toplam 2.906.154 m2 yeşil alan çalışmalarını tamamlayan Belediyemiz, 2018 yılında da şehrin geleceğine değer katmaya devam ediyor. 

 

TALEP İÇİN SON TARİH 1 MART

Her fırsatta okulları ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya gelen Başkan Yanılmaz, öğrencilerin ve okul idarelerinin talepleri doğrultusunda okul bahçelerinde kurdukları halı saha ve spor sahası yapımını tüm okullarda uygulanacağını müjdeledi.

Bahçelerinde yeterli alan bulunan ilk ve orta öğretim kurumları tarafından 1 Mart 2018 tarihine kadar yapılacak başvurular, 2018 yılı planlaması kapsamında hayata geçirilecek. Bu tarihten sonra gelen başvurular ise 2019 yılı programına aktarılacak.

BAŞKAN YANILMAZ: “2018 YILI, KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİME DESTEK NOKTASINDA HAMLE YAPACAĞIMIZ BİR YIL OLACAK”

Başkan Mücahit Yanılmaz yaptığı açıklamada, “2018 yılı, kültür, sanat ve eğitime destek noktasında hamle yapacağımız bir yıl olacak. Çocuklarımız geleceğimizdir. Onların hayatına değer katan her çalışma daima önceliğimiz oldu. Bugüne kadar halı saha, bina tadilat-bakım-onarımı, bahçe düzenleme peyzaj çalışmaları, oturma bankları koyma, temizlik gibi birçok konuda eğitim kurumlarımıza destek sağladık. 20 okulumuza talepleri doğrultusunda halı saha yaptık. Eğitimde kalitenin artması ve tabi ki çocuklarımızın en ideal ortamlarda eğitim alması, geleceğe hazırlanması hepimizin önceliğidir. Biz de Elazığ Belediyesi olarak bu noktada her türlü desteği sağlamanın kararlılığı içerisindeyiz.” dedi.

“Yarınlarımızın sağlam temeller üzerine inşası için, gençlerin geleceğe çok iyi hazırlanması gerekir.” diyen Başkan Yanılmaz, “Gençlerimizin en ideal koşullarda eğitim almasına katkı sağlamak amacıyla desteklerimizi sürdüreceğiz. 1 Mart tarihine kadar her bir kurumun bağlı bulunduğu il müdürlükleri aracılığıyla resmi müracaatta bulunmaları gerekiyor. Başvurular doğrultusunda, halı saha ve basketbol sahası, kütüphane ve mescit taleplerini ileten okullarımızın talepleri, gerekli değerlendirmelerin ardından öncelik sırasına göre 2018 yılı programı dahilinde gerçekleştirilecektir. Yapacağımız düzenleme sonucunda gerçekleştireceğimiz spor sahaları hem okul öğrencilerimize, hem de bulundukları mahallelerdeki gençlerimize hizmet verecek” diye konuştu.