Elazığ Belediyesi'nden 7 Ayrı Ekiple, Üç Mahallede Kapsamlı Temizlik Çalışması

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde temizlik ve hijyen çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi'nden 7 Ayrı Ekiple, Üç Mahallede Kapsamlı Temizlik Çalışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemiyle mücadelede ulusal çapta alınan tedbirler doğrultusunda önlemlerini artırarak sürdüren Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşın sağlığını korumak adına yürüttüğü rutin temizlik hizmetlerine ek olarak mahallelerde de kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 7 ayrı ekiple İzzetpaşa, Çayda Çıra ve Sanayi mahallelerinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Rutin hizmetlere ek olarak mahallelerde gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda cadde-sokak ve parklarda gerçekleştirilen süpürme işleminin ardından bu alanlar vakumlu arazözlerle yıkandı.

Mahallelerde görüntü kirliliği oluşturan boş alanlarda hafriyat ve molozları toplayarak temizlik çalışması gerçekleştirilirken, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan otobüs durakları, çeşmeler, cami lavaboları gibi noktalarda buharlı temizlik aracıyla hijyen sağlandı.

İbadethanelere yönelik düzenli olarak sürdürülen hijyen çalışmaları çerçevesinde de İzzetpaşa Mahallesi’nde bulunan İhsaniye Camii, Çayda Çıra Mahallesi’nde bulunan TOKİ Tüm Emekliler Camii ve Sanayi Mahallesi’nde bulunan Sanayi Sitesi Cami’nde halılar yıkanarak dezenfekte edildi.

 Ekipler tarafından mahallelerde gerçekleştirilen temizlik çalışması doğrultusunda çöp konteynerleri de çöplerin alınmasının ardından önce konteyner yıkama makinesi ile yıkandı, ardından da dezenfektanlarla dezenfekte edildi. Öte yandan konteyner bakım ekipleri tarafından da yıpranmış çöp konteynerleri bakım ve onarımdan geçirildi.

Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, sunulan hizmetlerden ve özellikle pandemi sürecinde gösterilen hassasiyetten dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na  teşekkür ettiler.