ELAZIĞ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NİN CAMBRIDGE BAŞARISI

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bu yıl gerçekleştirilen ve uluslararası bir niteliğe sahip olan Cambrıdge Üniversitesi'nin Avrupa Dil Çerçeve Programı kapsamında öğrencilerin dil yeterliliklerini ölçen Cambrıdge Esol Sınavlarının sonuçları, dünyanın en büyük eğitim ve değerlendirme kurumlarından biri olarak bilinen Cambridge Üniversitesi Yerel Sınavlar Merkezi (UCLES) tarafından açıklandı.

ELAZIĞ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NİN CAMBRIDGE BAŞARISI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cambrıdge sınavlarında başarılı olan öğrenciler Elazığ Bahçeşehir Kampüsünde yapılan coşkulu bir törenle sertifikalarına kavuştular. Bu başarının haklı gururunu yaşayan, Yabancı diller Zümre başkanı Ayşegül KESKİN ile yapılan sınavlardan ve yabancı dil eğitiminden bahsettik.

 

Cambridge sınavlarının öğrencilerinize sağladıkları faydalar nelerdir?

Öncelikle öğrencilerimiz klasik sınav mantığından uzaklaşıp, uluslararası kriterlere uygun bir eğitim doğrultusunda yapılan bir sınava giriyorlar ve Yabancı dil bilgilerini uluslararası kriterlerde hangi seviyede olduklarını belirliyorlar.Kazanılan sertifikalar hemen hemen dünyanın her ülkesinde geçerli olan sınavlardır. Bir çok eğitim kurumu İngilizce seviye belirleme, hazırlık geçmede Cambridge sertifikalarını değerlendirmeye alıyor. Yabancı şirketler işe alım sürecinde yabancı dil yeterliğini bu sınav sertifikalarıyla belirliyor..

Cambridge Sinavlari : Uluslararası geçerliligi olan , Cambridge Üniversitesi tarafından adayların dili nasıl kullanabildiğini değerlendirmekte ve bunu uluslararası belgelemektedir. Cambridge Üniversitesinin yapmış oldugu sınavlar Dünya'da geçerliligi olan sınavlardır. Bu sertifikalardan birini alan öğrenci dünyanın herhangi bir eğitim kurumunda veya mesleki alanlarda ingilizce seviyesini belgeleyebilmektedir. Sınavlar ayni gün içinde 2 aşamadan oluşmaktadır.Birinci aşamada okuma(reading) ,yazma (writing) ,dinleme(listening) becerileri ölçülmekte ikinci aşamada ise Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma (speaking) becerileri ölçülmektedir.Elazig Bahçesehir Kolejinde 100'un üzerinde öğrenci Cambridge sertifikalarıyla başarılarını belgelediler.

Son olarak;Dünyada İngilizce Olimpiyatları olarak bilinen Cambridge sertifika sınavları 130 ülkede yapılmakta olup, toplamda 3 milyon öğrenci bu sınavlara girmektedir.

Dünyanın sayılı büyük eğitim gruplarından biri olan okulumuzda bu sınavlar artık geleneksel bir şölene dönüştü. Öğrencilerimizin gördükleri derslerle İngilizce seviyelerini Cambridge Üniversitesi tarafından da test edebiliyorlar.  Bu sertifikalardan birini alan öğrenci dünyanın herhangi bir eğitim kurumunda veya mesleki alanlarda ingilizce seviyesini belgeleyebilmektedir.

Sınavlar aynı gün içinde 2 aşamadan oluşmaktadır.Birinci aşamada okuma(reading) ,yazma (writing) ,dinleme(listening) becerileri ölçülmekte ikinci aşamada ise Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma (speaking) becerileri ölçülmektedir.Elazığ Bahçeşehir kolejinde 100'un üzerinde öğrenci Cambridge Sertifikalarıyla başarılarını belgelediler.Sertifika almalarını sağlayan emeği geçen tüm İngilizce öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ederim.