ELAZIĞ'A YENİ ÖĞRETMENEVİ

Erkan BAY/Elazığ'da uzun yıllardır öğretmenevi olarak kullanılan binanın artık ihtiyaçlara yeteri kadar cevap vermemesi nedeniyle yeni bir öğretmenevinin yapılması gündeme geldi.

ELAZIĞ'A YENİ ÖĞRETMENEVİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 1933 yılında inşa edilen ve 1983 yılında öğretmenevi olarak hizmete giren binanın yetersiz olması,Elazığ’da yeni bir öğretmenevinin yapılması ihtiyacını ortaya çıkardı.

                                   

 

1933 YILINDA HALKEVİ OLARAK AÇILDI

Mevcut Öğretmenevi 1933 yılında Halkevi olarak inşa edildi.1952 yılından 1972 yılına kadar Kız Öğretmen Okulu,1972 yılından 1982 yılına kadar da Eğitim Enstitüsü ve Lise olarak kullanıldı.1983 yılında 27 yatak kapasitesi ile Öğretmenevi olarak açılışı yapıldı.O günden bu güne kadar da Elazığ’da öğretmenevi olarak hizmet veriyor.

ÖĞRETMENEVİ ATATÜRK’Ü AĞIRLADI

17 Kasım 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk 'ün ilimize gelmesi ile Halkevinde konuk edilmesi mevcut öğretmenevinin tarihi bir ünvan kazanmasına neden oldu.Öğretmenevinin  ikinci katında Atatürk'ün konuk edildiği, çalışma odası,bir yatak odası ve banyosu bulunmakta olup,her yıl Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde ve Atatürk'ün Elazığ'a geliş tarihi olan 17 Kasım’da bölümler insanlara  ve öğrencilere   ziyarete açılmakta.

1992 YILINDA  EK BİNA YAPILDI

İlerleyen süreçlerde öğretmenevi ihtiyaçlara  cevap veremediğinden ,ilave olarak 1992 yılında tarihi binaya ilave olarak 2 katlı ve 33 yatak kapasiteli bir ek bina yapılarak toplam da 60 yatak kapasitesine ulaştı.

İHTİYAÇLARA CEVAP VEREMİYOR

Elazığ Öğretmenevi Doğu Anadolu,Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgelerine geçişte kavşak konumunda bulunması dolayısıyla eğitim camiası,tüm kamu çalışanları ve ilimize gelen misafirler tarafından güvenilir bir liman olarak görülmekte ve tercih edilmekte.Bu  nedenle tam donanımlı olmamasından dolayı ihtiyaçlara cevap veremiyor.

YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI AMA YETERSİZ

Mevcut öğretmenevinin, ana bina girişinden koridorları ve resepsiyonu yenilendi.

Eski kafeterya girişindeki 100 m2'lik alan özel eğitim-brifing salonu olarak düzenlendi.

Odaların tamamına ilk defa merkezi uydu sisteminin kurulması ve klimalar takıldı.

Zemin,duvar,tavan ve kapılar sökülerek yenileme yapıldı.

Kafeteryada  ise, 300 m2'lik bir alan kapı ile ayrılarak 200 m2'lik kısmı lokal ve dinlenme salonu olarak düzenlendi.

Elektrik enerjisini verimli kullanmak için kompanzasyon sistemi getirildi.

ELAZIĞ’A YENİ BİR ÖĞRETMENEVİ GEREKİYOR

Türkiye genelinde illerin büyük çoğunluğunda yeni öğretmenevlerinin yapılması, Elazığ'da  da

yeni bir öğretmenevinin yapılmasını ve eğitim çalışanlarının rahat bir ortamda ve hak ettiği bir bina da hizmet görmesi ihtiyacını ortaya çıkardı.

TARİHİ BİR BİNA OLMASINDAN DOLAYI YIKILAMIYOR

Mevcut öğretmenevinin  tarihi bir bina olması nedeniyle yıkılamamasından dolayı sadece tadilat yapılarak hizmete devam ediyor.Bu nedenle yeteri kadar ihtiyaçlara cevap veremiyor.

Elazığ’da  yapılan kültürel, sosyal faaliyetler için gerçekten gidebilecekleri bir mekanın olmamasından dolayı Elazığ’a yeni bir öğretmenevinin yapılması şart.

ÖĞRETMENEVİ KOMPLEKSİ YAPILABİLİR

Son yıllarda Ak Parti tarafından önemli hizmetler ile gelişen Elazığ’ın eğitim alanında da yeni bir öğretmenevinin yapılması ile birlikte kalitenin artacağı ifade ediliyor.Öğretmenevi  içerisinde örgün eğitimin dışında yaygın eğitim kapsamıyla birlikte sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği, eğitim ve eğitsel faaliyetlere hizmet edecek bir komplesin oluşturulması ilimiz açısından son derece önem arz ediyor.

2011 YILINDA GÜNDEME GELMİŞTİ

Elazığ'a yeni öğretmenevi yapılması için Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından "Elazığ Öğretmenevi Kompleksi" adı altında bir proje hazırlanmıştı.

Proje kapsamında kentteki tüm eğitim sendika şube başkanları ilk kez bir araya gelmişti,ama bir sonuç alınamamıştı.

TUNCELİ YENİ ÖĞRETMENEVİ’NE KAVUŞTU

Komşu ilimiz Tunceli'de 5 yıldızlı otel konforunda yapılan 96 yataklı Öğretmenevi tamamlandı. 

Kentte bulunan öğretmenevinin ihtiyaçları karşılayamaması üzerine Atatürk Mahallesinde yapımına başlanan yeni öğretmenevinin tamamlandığı, 1 Eylül 2018 tarihi itibariyle gelen misafirlerini ağırlayacağı bildirildi.

96 yatak kapasiteli ve sosyal donatılarıyla hizmet verecek olan öğretmenevinin restoran, düğün ve konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ile erkek ve bayan kuaföründen oluştuğu aktarıldı

 

ELAZIĞLI VATANDAŞLAR YENİ ÖĞRETMENEVİ İSTİYOR

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Vatandaşlar,’’Elazığ’ın yeni bir öğretmenevine ihtiyacı var.Öğretmenevimiz tarihi bir bina olduğu için yıkılmasın. Ama başka bir yerde Elazığ’a yakışan yeni bir öğretmenevi yapılsın.Elazığımız gelişiyor.Bu nedenle her alanda yeni hizmetleri almamız lazım.’’diye konuştu.