ELAZIĞ 'A 3 MİLYAR 680 BİN TL YATIRIM YAPILDI

Erol Kara/Ak Parti Elazığ Milletvekilleri, il Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanının katılımıyla Ramada otelde 2017 Yılı yatırımları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

ELAZIĞ 'A 3 MİLYAR 680 BİN TL YATIRIM YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi’nin 129 Milyon lira borcunun olduğunu belirterek, göreve gelmeden önce vaat edilen bütün projelerin yerine getirildiğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de Merkezi hükümet tarafından Elazığ ‘a şimdiye kadar 3 Milyar 680 Milyon Liralık yatırım yapıldığına dikkat çekerek, bu hizmetler müşterek çalışmanın ürünüdür diye konuştu.

Elazığ Ramada Otel'de Sabah Saat 09 :00 da başlayan Basın toplantısı yaklaşık 3.5 Saat sürdü.

Yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı toplantıya Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut ve Ömer Serdar ile birlikte Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve parti yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Ak Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, seçimlerde ne söz verildiyse yaptıklarını ve yapacaklarını belirterek, Elazığ ‘a yapılan yatırımların bir çok ili kıskandıracak yatırımlar olduğunu söyledi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise Elazığ ‘a 2. Organize sanayi kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Enerji ihtisas bölgesi kurulması içinde bir takım çalışmaların yapıldığını. Havaalanına ikinci pist yapılması için ön çalışmaların devam ettiğini KOSGEB kredilerinin artırılması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder açık kapı ise, yapılan hizmetlerin bir kişinin  eseri olmadığını belirterek, bu hizmetler müşterek çalışmaların ürünü olduğunu söyledi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, kısa dönemde çok büyük mesafeler kat edildiğine dikkat çekerek, ‘’Bu yatırımlar ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçerken yapılan yatırımlardır. Bu yatırımları seçimler ve 15 Temmuz gibi süreçleri atlatırken yapılan yatırımlar olduğu için bizim için çok anlam ifade ediyor. Yatırımların tamamlanmasına katkı sunmak bizim asli görevimiz. Biz bunun için vatandaştan vekalet aldık diye konuştu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN 129 MİLYON BORCU VAR

Toplantıda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir soru üzerine Belediye’yi 151 Milyon lira borçla aldıklarını belirterek, şu an Elazığ Belediyesinin 129 Milyon Lira borcunun olduğunu söyledi.

Yanılmaz, “ Şu an 129 Milyonluk borcun 45 Milyonu Şor şor deresi için, 30 Milyonu Kültür Park için geriye kalan kısmın ise Fethi Sekin mesire alanı ve benzeri işler için borçlanılmıştır. Belediyemizin vergi borcu yoktur. İşçilerinin maaşlarını zamanın da yatıran bir belediyedir. Piyasa borcu yoktur. Su fiyatlarının indirerek su okuma endeks paralarını kaldırdık. Kültür Park, Şehit Fethi Sekin mesire alanı, Bosna Hersek bulvarı, Kuzey imar yolu, istasyon kavşağı alt ve üst geçit, Şor şor deresi, galericiler sitesi15 Temmuz şehitler kompleksi, Kızılay köprüsü,  hayır çarşısı bizim yaptığımız hizmetlerden olup, Belediye bünyesine 141 adet yeni araç alımı da gerçekleştirilmiştir. “ dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput da daha iyi çalışma yapabilmek için KUDEB’i kurduklarını belirterek, ‘’Harput’a teleferik yapılması için de çalışmaların yapıldığını, cami temizliği ve aydınlatılması içi çalışmalar yapıldığını ve 3,5 Yıl içinde 630 Kültür ve Sanat etkinliğinin yapıldığını’’ sözlerine ekledi.

HARPUT VADİSİ VE FİNİKÜLER PROJESİ İPTAL

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz seçim vaatleri arasında bulunan Harput vadisi ve Finiküler sisteminin bir takım nedenlerden dolayı iptal edildiğine işaret ederek, Elazığ Belediyesinin 2018 Yılı bütçesinin 428 Milyon lira olduğunu söyledi.

Yanılmaz,” ELBÜS’lerin 2018 yılında hizmete girecek ve şehir trafiğinin önemli bir yükünü almış olacak. Semt sahalarının sayısını 35’e çıkardık. Cenaze hizmetlerini ücretsiz hale getirdik. Türkiye’de bir ilki başararak 6 Milyon 740 Metrekare asfalt serimi yaptık.” diye konuştu.