ELAZIĞ'A 3 BAKAN YARDIMCISI

MİLLİ EĞİTİM VE MİLLİ SAVUNMA BAKAN YARDIMCILIĞIN ARDINDAN TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCILIĞINA ATANAN MEHMET HADİ TUNÇ'UN ATAMASINDAN SONRA ELAZIĞLI BAKAN YARDIMCISI SAYISI ÜÇE ULAŞTI

ELAZIĞ'A 3 BAKAN YARDIMCISI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Mili Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Hadi Tunç ile birlikte Elazığ kabinede güçlü bir şekilde temsil yetkisini kazandı.

AK PARTİ’NİN ELAZIĞ TERCİHİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine geçilmesinin ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyi açıklamasından sonra bakanlar kendi çalışacakları bakan yardımcılarını atamaya devam ediyorlar.

Yeni dönemde en çok bütçeye sahip Milli Eğitim Bakan Yardımcısı hemşerimiz Reha Denemeç’in ardından yine ülke ekonomisinde ve ülkenin her bir yöresinde önemli icraatlar yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine de geçmişte bulunduğu görevlerde önemli çalışmalara imza atan hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç’un atanması şehirde memnuniyet yarattı.

Bu atamalarla Ak Parti’nin Elazığlı bürokratları verimli ve başarılı olacakları mevkilerde değerlendirme iradesi göstermesi geçmişten bugüne her türlü desteği veren seçmenler üzerinde sevinç oluşturdu.

MÜSTEŞARLIKTAN BAKAN YARDIMCILIĞINA

Yüksek Ziraat Mühendisi olan ve ilimizin yetiştirdiği önemli bürokratlardan olan  Mehmet Hadi Tunç, geçmişte Yem Sanayi ile İstanbul Büyükşehir Halk Ekmek AŞ’de Genel Müdür olarak görevde bulunmasının yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Müsteşarlık görevini yürütüyordu.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Mehmet Hadi Tunç, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine gelmesinin ardından sadece Elazığ’da değil tüm Türkiye’de memnuniyetle karşılandı.

Daha önce aynı kurum içerisinde müsteşarlık görevini yürüten Mehmet Hadi Tunç, Resmi Gazete'de yayımlanan duyurunun ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

DİĞER BAKAN YARDIMCILARI

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı atamaları yapıldı.

09 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de 2018/84 sayılı kararlarla Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına  Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı ve Mustafa Aksu ile atandı

ELAZIĞ ÖNEMLİ BİR AVANTAJ YAKALADI

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan M.Hadi Tunç’un alanında uzman olması da özellikle memleketi Elazığ’da tarım konusunda gelişmesinin önünü açacak.

Tarım şehri olarak bilinen Elazığ’da bakan yardımcılığı görevine getirilen M.Hadi Tunç’un önemli bir fırsat olduğu,STK’lar ve  Tarım ile alakalı odaların önemli projeleri hazırlayarak hayata geçirilmesi konusunda Bakan Yardımcısı Tunç’a önemli bir fırsat olarak görünüyor.

ELAZIĞ’IN SORUNLARINA HAKİM

Geçtiğimiz dönemlerde Elazığ’da  bazı Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret eden Tunç,’’  “Elazığ tarımsal potansiyelde ne yazık ki arzuladığımız noktada değil. Hem tarım arazilerinin parçalandığı hem de arazilerin yeterince suyla buluşmaması bunun başlıca nedeni. O noktada tarımı yeniden cazip hale getirmek için şimdiye kadar verdiğimiz tarımsal destekleri farklılaştırarak gelişim göstereceğiz. Elazığ’ın önemli bir kaynağı da hayvancılık. Besicilik İnşallah daha iyi duruma gelecek. ’diyerek sorunların tespiti noktasında önemli ipuçları vermişti.

ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM

Milli Savunma Bakan Yardımcılığa atandıktan sonra Elazığ’da önemli projeleri hayata geçiren Şuay Alpay’ın ve  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in  ardından  bir başka Elazığlı hemşerimiz M.Hadi Tunç’un Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na getirilmesi Elazığ’ın ilerleyen dönemlerde bir çok konuda söz sahibi olmasına vesile olacak.

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN   

M.Hadi Tunç’un Bakan Yardımcılığı görevine getirilmesi konusunda düşüncelerini ifade eden Elazığlı Vatandaşlar,’’Elazığ’a ve ülkemize  hayırlı olsun.İnşallah hemşerimiz Hadi Tunç iyi hizmetlere imza atar.Şuay Alpay’ın ardından başka bir Elazığlının bakan yardımcılığına getirilmesi bizleri mutlu etmiştir.’’dedi.

MEHMET HADİ TUNÇ KİMDİR?

Mehmet Hadi TUNÇ, 1959 yılında Elazığ'da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı.

1982 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.

1985 yılında Malatya Tarım İl Müdürlüğünde Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanıyla meslek hayatına başladı.

1986 yılında Elazığ Yem Fabrikasında şef olarak görev aldı.

1988 yılında Hilvan Yem Fabrikası müdürlüğüne getirilen TUNÇ, 1992'den itibaren İstanbul Yem Fabrikasında müdür olarak çalışmaya devam etti.

1994-2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

Şeker Kurulu üyeliği, Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda Koordinatör olarak görev yaptı.

11/10/2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

18/10/2017 tarihi itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı olarak göreve getirildi.

M.Hadi TUNÇ, evli ve 5 çocuk babası.