'EL EMEĞİ GÖZ NURU ÇARŞISI'NA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

'EL EMEĞİ GÖZ NURU ÇARŞISI'NA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığlı ev hanımlarının evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerden oluşan çeyizlikler ve hediyelik eşyalar Elazığ Belediyesi El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda ekonomik değer kazanıyor.

Şehir içinden ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin uğrak mekânları arasında yer alan El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Elazığlı hanımlara ekonomik açıdan güç ve özgüven kazandırmaya devam ediyor. Çarşıya gelen ziyaretçiler dantelden - iğne oyasına, örgüden - nakış işlerine, takıdan - taş işlemeciliğine, rengârenk sabunlardan süs eşyalarına geniş bir el emeği göz nuru ürün yelpazesiyle karşılaşıyor.

El Emeği Göz Nuru Çarşısında satışa sunulan birbirinden özel ve değerli ürünlerin hem Elazığlılar, hem de şehir dışından gelen konuklardan büyük beğeni topluyor.

Hatay'dan Elazığ’a arkadaşını ziyarete gelen bir vatandaş “ Bu sanat sergisini de gezme fırsatımız oldu, El Emeği Göz Nuru Çarşısı oldukça güzel. Zaten isminden de belirtildiği gibi her şey el emeği göz nuru. Böyle bir çalışma yapıldığı için herkesin eline emeğine sağlık” dedi.

Gaziantep'ten gelen bir öğretmen ise şunları kaydetti. “Harput’a üçüncü gelişim, burayı ilk defa geziyorum. El emeği göz nuru bayağı ürün var. Gelip görmeyen vatandaşlara tavsiye ederim.”

El Emeği Göz Nuru Çarşısını ziyaret eden başka bir vatandaş ise şunları ifade etti. “El emeği kadının aslında kendi benliğidir. Yemek yapıyor, işine dönüyor, çocuğuna bakıyor yeniden yapıyor. İğne oyası deyip geçmemek lazım kadının kendi benliği hayatı ürünler bunlar.”

El Emeği Göz Nuru Çarşısını çok beğendiğini ifade eden başka bir vatandaş ise “Elâzığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a şehre böyle bir hizmet kazandırdığı için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Burada satış yapan insanlarla diyaloglarımız oldu, onlara büyük bir katkı sağladığı için çok hoşuma gitti. Bayanların kendi ayakları üstünde durmalarını her zaman takdir etmişimdir. Kendi emekleriyle bir yerlere gelmek gerçekten çok güzel bir şeydir” dedi.

Ürettikleri dantel, oya, örgü, nakış, takı, taş işlemeciliği, süs eşyası gibi pek çok el emeği göz nuru ürünü Elazığ Belediyesi tarafından kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda satışa sunarak, aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirten El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda ürünlerini satan bir vatandaş ise “Üç yıldır el emeği göz nuru ürünlerimizi bu çarşıda satışa sunarak, ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza bize sundukları bu imkândan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.