'EKONOMİK KURUL' OLUŞTURULMALI

'EKONOMİK KURUL' OLUŞTURULMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin yaraları birçok koldan yapılan çalışmalarla sarılmaya çalışılıyor.

Deprem sonrası tüm şehri etkileyen üç mesele öne çıkıyor.

Bunlardan birincisi, depremde evleri yıkılan ya da sonrasında ağır hasarlı olduğu için yıkılmak durumunda kalınan binalarda ikamet eden hemşerilerimize konaklayacağı mekânlar tahsis etmek. Bu konuda AFAD, Valilik ve Elazığ Belediyesi üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar.

İkincisi, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek şehrin yeni imar planı çalışması ki, bu konuda da Elazığ Belediyesi işin uzmanı olan ilimizden ve il dışından isimlerle çalışıyor ve muhtemelen nisan ayına kadar tamamlanacak.

Üçüncüsü ise deprem sebebiyle şehir ekonomisinin aldığı ağır yaranın sarılmasına yönelik atılacak adımlar. Bu konuda resmi kurumlardan ziyade başını ETSO’nun çektiği, bünyesinde Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Ticaret Borsası, OSB, Esnaf Odaları Başkanlığı, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Esnaf Odaları, MÜSİAD gibi kurumların bulunduğu ekonomik kurulun oluşturulması gerekiyor.

Ekonomik Kurul, il yöneticileri ve mülki amirlerin yeterince malumat sahibi olmadığı, üretim, yeni yatırım, pazarlama, bürokratik engeller, deprem sonrası bakanlıkların yatırımcılara yönelik yeni teşvik ya da hibe programları, atılması gereken adımlar, yerli üretici ve işadamlarımızın desteklenmesi gibi konularda hazırladıkları raporları milletvekillerimiz ve il yöneticilerimize sunmak gibi bir görevi ifa edecektir.

İl yöneticilerimizin zaten oldukça yoğun çalışmaları arasında ekonomi ile ilgili düşünmeye ya da proje üretmeye çok vakitleri olamayacağı gerçeğinden hareketle, bu kurul ivedilikle oluşturulmalı ve projelerini ve tekliflerini ilgililerimize sunmaları, ekonomik olarak daha hızlı ayağa kalkmamızı sağlayacaktır.

Bu konuda ETSO’nun önderliği ve öncülüğü şarttır. Söz konusu şehrimiz ise gerisi teferruattır. Haklı olunduğu halde, bir polemikle geri çekilmek ve görevden sarf-ı nazar etmek, “ne haliniz varsa görün konumuna” çekilip kahvemizi içmek güçlü ve gelecek vaat eden bir değerde şık durmaz, durmadı da…

Şimdi yeniden ayağa kalkmak, sonrasında da koşmak vakti. Bunun itici gücü ve tek motoru da ekonominin canlanmasıdır.