EKONOMİDE AĞIR BİR TABLO YOK

Erol KARA/ Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Turan Kurnaz, ''Ekonomide ağır bir tablo olmadığını belirterek, esnafa verilen kredinin dönüşü olmasaydı piyasaların ve ekonominin kötü olduğuna inanırdım ama şu an ağır bir durum yok'' diye konuştu.

 EKONOMİDE AĞIR BİR TABLO YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turan Kurnaz, "Türk ekonomisi Dünya’nın etkilendiği gibi ekonomik krizden etkilendi ama bazı çevrelerin dediği gibi o kadar kötü değil’’ diye konuştu.

EKONOMİK KRİZ SÖYLENTİLERİNDEN RANT ELDE EDEN KESİMLER VAR

Kurnaz, "Şubat ve Mart ayı içinde Harput Esnaf ve Kefalet kooperatifine Halk Bankası kanalıyla 30 Milyon para geldi. Bu para devletin parası, eğer devletin ekonomik durumu kötü olsa bin 130 Kooperatife kredi gönderir mi?  Biz yıllık kooperatif olarak şu an yüzde 5 ile kredi veriyoruz. Ekonomi kötü olsa Halk Bankası bizlere nasıl kredi çıkarıyor. Bin 130 kooperatife nasıl kredi gönderiyor, esnafa nasıl kredi veriyor? TESCOM aracılığıyla esnafa verilen kredi 41 milyar. Toplumda ekonomik kriz söylentilerinden rant elde eden belli kesimler var onlara dikkat etmek gerekir” diye konuştu.

Turan Kurnaz, "Aslında söylendiği kadar ağır bir ekonomik kriz yok. Eğer durum kötü olsaydı Kafeler, lüks araçlar bu kadar fazla olmazdı. Yaptığı iş alanında batanların fuzuli harcamalarına dikkat etmek gerekir.’’ şeklinde konuştu.

BATAN İŞ ADAMLARI’NIN  "EKONOMİ İYİ DEĞİL" DİYE SLOGAN ATMASI DOĞRU DEĞİL

Kurnaz, "İş hayatında batan kesimin lüks yaşantısına dikkat etmek gerekir. Batan iş adamları’nın  "Ekonomi iyi değil" diye slogan atması doğru değil. 2002 den bu yana Türkiye de büyük bir değişim görüldü. Bunu kimse inkar edemez. Hükumetin tarım politikası yanlış ama ekonomide konuşulduğu kadar kötü bir tablo yok” dedi.