EKİP RUHU BENCİLLİĞİ KALDIRMAZ

EKİP RUHU BENCİLLİĞİ KALDIRMAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her başarı öyküsünün arkasında mutlaka ama mutlaka bir ekip çalışması vardır. Boks, güreş gibi bireysel sporlarda bile sporcuyu hazırlayan, onu motive eden bir hocası, ona her türlü desteği veren ailesi ve sevenleri hatta malzemecisi vardır. Hiçbir başarı ya da muzafferiyet tek bir kişi, tek bir beyin ve tek bir yürek ve bilekle elde edilemez.

Takım ya da ekip ruhu, birçok sıradan şirketi ya da kurumu devleştirmiş ve başarı hikâyeleri yazdırmıştır. Bir takım, bir gurup, bir hizip ya da bir kurumu ekip ruhu ve ekibi destekleyecek ve yüreklendirecek bir zihniyetle başarıya koşar ya da başarı yazar.

Bunun tersi de mümkündür elbet. Bir ekip içerisinde liderin ülküsüne, onun hedeflerine ve onun ortaya koyduğu hizmet anlayışıyla örtüşmüyorsa, hatta çelişiyorsa burada ciddi sorun var demektir.

Başarı inanmayı ve adanmayı gerektirir. Başarı;  bedel ödemekle birlikte fedakârlıkla elde edilir. Makamlar değildir insanları yücelten ve halkın gözünde ve büyüten. Asıl maharet sizin o makama ne verdiğiniz, o makamdan dolayı üstlenmiş olduğunuz görevi ne kadar iyi yaptığınız ya da yapılması için ekibi ne kadar motive ettiğinizdir.

Bir siyasi şahsiyet, bir belediye başkanı, ya da bir kurumun yöneticisi olmak o görevi hakkıyla yapmak kadar sizin konumunu da belirler. Geçmişte en üst makamlarda, görevlerde, mevkilerde olabilirsiniz. Bir il, ilçe ya da bir kıta sizden soruluyor olabilir. Bulunduğunuz makamların özelliği sizleri kısmen layüsel de kılabilir. Ama eğer halka hizmeti önceleyen ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir kurumda iseniz önce ekibinizle uyum içinde olacaksınız. Sonra da kendinizi değil, sizi o makamlara getiren insanı yüceltmenin sancısını taşıyacaksınız. Yoksa şehir size muhtaç değil. Siz şehre muhtaçsınız. Muhtaç olduğunuz şehrinize hizmet edenlere tepeden bakmak, onlardan emir eri ya da yaver muamelesi beklemek doğru olmaz.

Onlar, Güdülecek koyun değil, baş üstünde tutulacak aziz insanlardır. Sanki biraz özen ve dikkat gerekiyor… Ekibin heyecanını heba etmemek gerek. Hem bu sizi daha yüceltir ve değerli kılar.