Eğitim Kurumları Yönetmenliğindeki Değişiklik Yürürlüğe Girdi

Nisa Yılmaz/ Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan habere göre, Anadolu Lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezinin açılması ve kapatılması valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanacak.

Eğitim Kurumları Yönetmenliğindeki Değişiklik Yürürlüğe Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim kurumu açma, kapatma ve isim verme yönetmeliğinde yaptığı değişiklik, Resmi Gazetede yayınlanarak bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelikte yapılan düzenlemeye göre; Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları, il millî eğitim müdürlüğünün teklifi ile valilikçe planlanacak ve toplu inha listesi Nisan ayı sonuna kadar Bakanlığa gönderilerek Bakanlıkça açılacak ve aynı usulle kapatılacak. Ayrıca Anadolu Lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezinin açılması ve kapatılması; ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanacak. Bu sayılanlar dışında kalan kurumlar ile imam hatip ortaokullarının pansiyonları ve yatılı bölge ortaokulları valiliğin teklifi, ilgili genel müdürlüğün uygun görüşü üzerine Bakanlıkça açılır ve aynı usulle kapatılacak.

Anadolu Lisesi açılabilmesi için 9´uncu sınıfa kayıt olacak en az 2 şube mevcudunda öğrenci, binada en az 8, en fazla 40 derslik bulunması gerekecek. Okulun açılması, ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanacak.

 

Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için öğretim binasında en az 8 derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, musiki/müzik dersliği bulunması gerekecek. Okulun açılması, ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanacak.