EĞİTİM KAMPÜSÜ OLDU

Erkan BAY/Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapanmış ve kamuoyu tarafından kapatılan hastanenin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor olmuştu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Eğitim Kampüsü  olacağını  Hakimiyet Gazetesi, 20 Aralık 2018 tarihin de manşetten duyurmuştu.

Hakimiyet Gazetesi’nin  geçtiğimiz aylarda Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Binasının Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edileceğini okuyucularına duyurmuş ve Eğitim Kampüsü olarak hizmet edeceği belirtmişti.

 

TOLGA AĞAR :’’EĞİTİM KAMPÜSÜ OLACAK’’

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları geçtiğimiz gün proje tanıtım toplantısında, seçileceği takdirde Elazığ’ın 2019-2024 yılları arasında yapacağı projeleri açıklarken AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar tarafından müjdeli bir haber geldi. Milletvekili Ağar uzun uğraşlar sonucunda Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeri Eğitim Kampüs’ü olması noktasında Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildiğini ifade etmişti.

MİLLİ EĞİTİME DEVİR EDİLDİ

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk,’’ Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasını Eğitim Kampüsü olması yönünde çalışmalar olmuştu.Alınan karar neticesinde Eğitim Kampüsü olması için bir karar alındı.Kampüsün içinde okul ve öğretmenevi ek binası gibi yerlerin olması düşünülüyor.’’diye ifade etti.

 

 

RESMİ YAZIYI BEKLİYORUZ

Gürtük,’’Eğitim kampüsü olarak hizmet verdiği zaman esnaflarımız için de iyi olacak.Sonuçta öğrenci ve öğretmen sayısı ile o alanlar da bir yoğunluk yaşanacak.Şuan için Eğitim Kampüsü’nün nasıl olacağı yönünde bir şey söyleyemeyiz.Resmi yazıyı bekliyoruz.Resmi yazı geldikten sonra gerekli bilgilendirmeyi yapabiliriz.’’dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL EĞİTİM VERMESİNİ İSTİYORUZ

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk,’’Eğitim Kampüsü’nün önümüzdeki yıl için eğitime hazırlamayı düşünüyoruz.Dediğim gibi resmi yazının gelmesiyle birlikte gerekli çalışmaların başlayacağını tahmin ediyorum.Elazığ için hayırlı olsun.’’dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA TAHSİS EDİLDİ

Sağlık İl Müdürü Doç.Dr.Cahit Polat ise yaptığı açıklamada,’’Bildiğiniz gibi  Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapanmıştı.Bizlerde bazı birimlerimizi bu hastaneye alarak hizmete devam ediyorduk.Alınan karar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildi.Bizlerde resmi yazıyı bekliyoruz.Resmi yazının ardında gerekli çalışmalar başlayacak.’’diye ifade etti.