Efsanelere konu olan 'EJDERHA TAŞI'

Erkan BAY/Harput'ta Göllü bağ mevkiinin 2 kilometre  doğusunda  yer alan Ejderha taşı, koruma altına alınarak turizme kazandırılacak.

Efsanelere konu olan 'EJDERHA TAŞI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görüntüsüyle  bir ejderhaya benzetildiği için geçmiş yıllar da Ejderha Taşı olarak adlandırılan dev kaya, Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından koruma altına alınmıştı.

Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından koruma altına alınan ejderha taşı, 520 metrekarelik alanı kaplıyor, bu nedenle yerli ve yabancı turistlerinde büyük ilgisini çekiyor.

Elazığlılar  tarafından efsanelere konu olan ejderha taşı ile ilgili  ilerleyen zamanlarda geniş çaplı çalışmaların yapılması bekleniyor.

 

EJDERHA TAŞI EFSANESİ

Feti Ahmet Baba döneminde Ejderha taşının Harput’a gelerek Harput’taki insanları yutacağı, insanları yiyeceği efsanesiyle birlikte nam salmıştır. İki tane ejderha o dönem içeresinde Harput’ta doğru gelirlerken ahali bundan endişe ederek Feti Ahmet babaya giderek himmet isterler. Dua buyursunlar ki Ejderhalar Harput’a yetişmeden yerinde taş olsunlar. Feti Ahmet Baba da günlerce bu konu üzerinde duasını eder. Dua edildikten sonra da Ejderhanın iki tane yavrusuyla birlikte şuanda önünde bulunmuş olduğumuz yerde taş kesilerek sadece sırt, baş ve ayak kısımları görünür şekilde toprağa gömülü halde bulunmaktadır.  Bu bir aslında rivayettir.  Günümüze kadar süregelen sözlü kültürdür.