EC­ZA­CI­LAR MAĞ­DUR

FETHİ SEKİN ŞEHİR HAS­TA­NESİ'NİN AÇIL­MA­SIY­LA BİRLİKTE MAĞ­DUR OLAN HASTA VE BÖLGE ES­NA­FI­NIN YA­NIN­DA EC­ZA­CI­LAR DA MAĞ­DURİYET YA­ŞI­YOR.

EC­ZA­CI­LAR MAĞ­DUR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Ela­zığ 23. Bölge Ec­za­cı­lar Odası Baş­ka­nı Meh­met Ulaş Güler Ha­ki­mi­yet Ga­ze­te­si­ne yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ’’Fethi Sekin Şehir Has­ta­ne­si ula­şım açı­sın­dan has­ta­ya bir sı­kın­tı ya­rat­tı. Çünkü şeh­rin dı­şın­da bir yer. Eski has­ta­ne­miz şeh­rin tam mer­ke­zin­dey­di. Has­ta­la­rın çok kolay ula­şa­bi­le­ce­ği yer­dey­di.’’ dedi.

30 EC­ZA­NE­DEN 13’Ü KALDI 

Baş­kan Güler, ’’Has­ta­ne­nin bu açı­dan çok önem­li fi­zik­sel şart­la­rı çok iyi ola­bi­lir, büyük ola­bi­lir ama bu ko­nu­da sı­kın­tı var. Şeh­rin mer­ke­zin­de ki has­ta­ne­de ka­pa­nın­ca tabi bizim mes­le­ki açı­dan da ba­kar­sak onun çev­re­sin­de ki eski Har­put Dev­let Has­ta­ne­si ve Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­si çev­re­sin­de ki 30 ci­va­rın­da ki ec­za­ne­miz boş kaldı. Has­ta­ne­le­re yakın ec­za­ne­ler, has­ta­ne­den çıkan has­ta­la­ra hiz­met ver­mek amaç­lıy­dı. Bun­dan yana sı­kın­tı ya­şa­dı­lar. Dük­kan­la­rı boşa düştü, yap­tık­la­rı ya­tı­rım boşa düştü. Ec­za­ne­le­ri ka­pat­ma hak­kı­mız da yok. Ya­rı­sın­dan faz­la­sı ta­şın­dı zaten. Bir kısmı sağ­lık ocak­la­rı­nın ol­du­ğu yer­le­re, bir kısmı Fethi Sekin’in orda. Şu­an­da 30 ci­va­rı ec­za­ne­den 13’ü kaldı. Bun­lar­da muh­te­me­len da­ğı­la­cak­lar. Yani bu Fethi Sekin Şehir Has­ta­ne­sin­de­ki in­şa­at­lar bi­tin­ce bir kısmı da oraya ta­şı­na­cak­lar. Bu dev­le­tin al­dı­ğı bir karar tabi ki bizim ya­pa­bi­lecek bir şe­yi­miz yok.’’ dedi.

BÖL­GE­DE Kİ TÜM ES­NAF­LAR AÇI­SIN­DAN BİR MAĞ­DURİYET YA­ŞAN­DI

Ye­ni­den Has­ta­ne ku­rul­ma­sı­nın zah­met­li ola­ca­ğı­nı ifade eden Meh­met Ulaş Güler, ’’Ec­za­ne ola­rak biz bir şe­kil­de ti­ca­re­ti­mi­zi ya­pı­yo­ruz, bir şe­kil­de halk sağ­lı­ğı­na hiz­met ve­ri­yo­ruz. Ama o böl­ge­de ki tüm es­naf­lar açı­sın­dan bir mağ­du­ri­yet ya­şan­dı.Fethi Sekin Şehir Has­ta­ne­si’nin et­ra­fın­da 5 tane ec­za­ne şuan var. Za­man­la da tabi ki artar. Dük­kan sı­kın­tı­sı var orda ama bu sı­kın­tı­da or­ta­dan kal­kar­sa orada ec­za­ne­ler ar­ta­cak­tır.’’ dedi. 

YENİDEN HAS­TA­NE KUR­MAK ÇOK ZAH­METLİ OLUR

Baş­kan Güler, ’’1. Ba­sa­mak Sağ­lık Ku­ru­lu­şu Aile He­kim­le­ri, 2. Ba­sa­mak Sağ­lık Ku­ru­lu­şu Dev­let Has­ta­ne­le­ri, 3. Ba­sa­mak Sağ­lık Ku­ru­lu­şu Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­le­ri­dir. Fethi Sekin Şehir Has­ta­ne­si ise 3. ba­sa­mak oldu. Ama ma­ale­sef 2. ba­sa­mak yok oldu. Özel Has­ta­ne­ler var ama dev­le­te ait olan bir yer yok. Has­ta­ne ola­rak hiz­met ve­ri­lir­se tek­rar çok güzel olur. Ama ben has­ta­ne ola­ca­ğı­nı pek san­mı­yo­rum. Var olan bir has­ta­ne­nin sis­te­mi­ni bozup tek­rar has­ta­ne kur­mak çok zah­met­li, uğraş ve­ri­ci bir iş. Olur­sa güzel olur,in­san­lar ve es­naf­lar ra­hat­lar.’’ dedi

İLAÇ YOK­LU­ĞU UZUN SÜRELİ OL­MA­YA­CAK 

Ka­mu­oyun­da gün­de­me gelen ilaç yok­lu­ğu hak­kın­da ise açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Baş­kan Güler, “Bu ara­lar ka­mu­oyun­da çok ko­nu­şu­lan bir ilaç yok­lu­ğu var. Bu ko­nu­da da kon­jok­tü­rel bir sı­kın­tı var. Çok uzun sü­re­li bir sı­kın­tı ola­ca­ğı­nı san­mı­yo­rum. Kısa süre için­de çö­zü­lür. Zaten ilaç­lar temin edi­lip has­ta­la­ra ve­ri­li­yor. Has­ta­lar çok ciddi bir ilaç yok­lu­ğu ya­şa­mı­yor­lar. Bu sı­kın­tı­lar­da çok kısa bir za­man­da çö­zü­lür. Ül­ke­de ki genel eko­no­mik sı­kın­tı­lar­dan kay­nak­lı ec­za­cı­la­rın da sı­kın­tı­la­rı olu­yor. Gi­der­le­rin çok yük­sel­me­si, buna bağlı ge­lir­le­rin azal­ma­sın­dan do­la­yı her sek­tör gibi ec­za­cı­la­rın­da eko­no­mik sı­kın­tı­la­rı var. Şu anda Ela­zığ ve il­çe­le­rin­de top­lam 158 ec­za­ne var.​Tun­ce­li ve Bin­göl de bize bağlı. Bizim oda­mı­zın üye sa­yı­sı 250’nin üze­rin­de. İlaç fir­ma­la­rı ve Dev­let ara­sın­da olan sı­kın­tı bize şu açı­dan sı­kın­tı ve­ri­yor. Bazı ilaç­la­rın 3-5 gün ol­ma­dı­ğı dö­nem­ler olu­yor.“ dedi.