DUYARSIZ İNSANLAR ÇEVREYİ KİRLETMEYE DEVAM EDİYOR

Başak  MERAL GÜNDÜZ/Elazığ'da bazı sorumsuz kişiler çevrelerini kirletmeye devam ediyor.

DUYARSIZ İNSANLAR ÇEVREYİ KİRLETMEYE DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkın yoğun olarak kullandığı park, cadde ve sokaklara sorumsuzca çöplerini atan kişilerin bu davranışları özellikle duyarlı vatandaşlar tarafından da tepki çekiyor.

Yaşan kirlilik nedeniyle açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Elindeki çöpü sokağa, caddeye, yola, parka, dağa, ormana, yaylaya, meraya, dereye, göle, denize, kısaca çevreye  atmamamız gerekiyor. Unutmayalım bütün alanlar bizim evimizdir. Evimizde gösterdiğimiz titizliği, cadde ve sokaklarda da göstermemiz gerekiyor. Yazık bunları toplamak zorunda kalacak belediye çalışanları var. Bu çöpleri burada bırakanlar evlerine döndüklerinde, ayakkabılarını kapıda çıkararak temiz evlerini kirletmezler öyle değil mi? Onlar evlerinin temizliğiyle meşgulken, belediye işçileri parklara dağılmış, ellerinde koca çöp torbalarıyla çöpleri teker teker toplarlar.

Buradan çıkarılacak mesaj ise, ortak alan algısı insanlarımızın üzerinde "kirletilebilir alan” olarak kalmış. Evlerimize nasıl çöp atmıyorsak, kirletmiyorsak, sokaklarımıza da çöp atmamamız gerekir. Çöpümüze sahip çıkalım, tertemiz bir geleceğe lütfen umutla bakalım.” dedi.