DÜĞÜNLERE DİKKAT

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN GENELGESİ GEREĞİ SALGININ ARTMASINA DİKKAT ÇEKMEK VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA İL YÖNETİCİLERİNİN KORONAVİRÜS DENETİMLERİ BAŞLADI. YAPILAN DENETİMLERDE VATANDAŞIN KURALLARA UYULDUĞU GÖRÜLMEKLE BİRLİKTE DÜĞÜNLERDE ORTAYA ÇIKAN TABLO ÜRKÜTMEYE DEVAM EDİYOR

DÜĞÜNLERE DİKKAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs  salgınında artan vaka sayısının önüne geçmek ve  olası ikinci dalgaya dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge gereği il yöneticileri sahadaki denetimlerine başladılar.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kamu kurumlarının müdürleri ile esnaf oda temsilcilerinin de katıldığı denetimlerde hem esnaflarımıza hem de vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuldu ve kurallara uymaları noktasında yasaklar ve hassasiyetler bir kez daha hatırlatıldı.

ÇARŞI-PAZAR DENETLENDİ

Kapalı çarşı ile sokak ve caddelerde denetimler yapan il yöneticileri  esnaf ve vatandaşları da dinleyerek onların istek ve taleplerini de aldı.

Dünyayı tehdit eden bu virüs musibetinin son haftalarda artan vakalarıyla birlikte İçişleri Bakanlığının 81 vilayete bir genelge gönderdiğini, bu genelgede her zaman ifade edildiği gibi başta temizlik, maske ve fiziksel mesafeye riayet etmenin, bu hastalıkla başa çıkmanın en önemli üç unsurları olduğu ifade eden Vali Yırık şunları söyledi:”Dünyayı tehdit eden ülkemizi sıkıntıya sokan ve halen devam eden bu sıkıntıyla mücadele için sahadayız. Bugün itibariyle konaklama tesislerinde, berber ve kuaförlerde, pazar yerlerinde, lokantalarda, kafelerde denetimler sürüyor. Bunun yanında yine restoranlarda, kahvehane ve kıraathanelerde, ticari ve şehirlerarası ulaşım araçlarında, insanların yoğun olabildiği ve Covid-19 riskinin fazla olabileceği tüm yerlerde denetim ekiplerimiz her gün her saat denetim faaliyetini devam ettirecektir”dedi.

EN AZ SIKINTIYLA ATLATACAĞIZ

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de virüsün bulaşma riskinin arttığına değinen Vali Yırık, şunları söyledi:“Hepimiz temizlik, maske ve fiziksel mesafe kurallarına azami riayet etmek zorundayız. Virüs asla tedbirden güçlü değildir. Virüs, tüm dünyada ve ülkemizde yeni başlamış gibi ve aynı etkisini gösteriyor olduğunu bilerek kurallara riayet edersek inşallah bu musibeti asgari sıkıntıyla atlatacağız. Dün, il pandemi kurulunu topladık. Kurulda birtakım kararlar aldık. İl Salgın Denetim Merkezi başta olmak üzere filyasyon çalışmaları, takip kurulları ve aynı zamanda vilayetlerde kurulduğu gibi tüm ilçelerimizde kaymakamlarımızın başkanlığında bu merkezler kurulacak. Her gün tespit edilen hasta, yatan hasta durumları ve vaka sayısı doğrultusunda müşaverelerini ve denetimlerini yapacaklar. Görüşüp tekrar hangi kuralları ve tedbirleri bir daha alırız daha farklı yönüyle değerlendiririz diye her gün 16.00’dan sonra bir araya gelecekler”

DÜĞÜNLER DENETLENMELİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile il yöneticilerinin katıldığı denetimlerin yerinde ve zamanında bir çalışma olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, virüsün en çok yayılma alanının cenazeler ve düğünler olduğuna dikkat çekerek, sosyal medyada yayınlanan düğün görüntüleri de gösteriyor ki bu konuda ne bir denetim ne de bir yaptırım olduğunu belirtiyorlar.

Düğün salonları ile ilgili genelgelere rağmen kurallara uyulmadığı, başta halay olmak üzere birçok oyunlarda yakın mesafede bulunulduğu, masalarda yan yana oturulup gürültü sebebiyle konuşulanların anlaşılması için yakın mesafe konuşulduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu konuda yetkililer kadar düğün salonu işletmecilerinin de hassas ve dikkatli olması gerektiğini ifade ediyorlar.