DUBLEKS EVE YÖNELİŞ

24 OCAK DEPREMİ VE ARDINDAN YAŞANAN PANDEMİ SÜRECİ İNSANLARI MÜSTAKİL VE DUBLEKS EV ALMAYA İTTİ. BU ALANDA YETERLİ YAPI STOKU OLMADIĞI İÇİN ŞEHRİN UYGUN ALANLARINDA DUBLEKS  YAPMAYA ELVERİŞLİ ARSALARIN FİYATLARINDA CİDDİ ORANDA ARTIŞ YAŞANDI. ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN GEÇMİŞTE SATIŞA ÇIKARDIĞI HALDE İLGİ GÖRMEYEN ARSALAR ADETA KAPIŞILDI

DUBLEKS EVE YÖNELİŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi sürecinde insanlar kalabalık ortamlardan kaçmak için müstakil evlere ve bahçeli dubleks evlere yöneldiler. İlimizde bugüne kadar yapılan dubleks ve bahçeli evlerin sayısı, talebi karşılamayınca da vatandaşlar uygun alanlarda arsa alarak kendileri dubleks ev ya da bu tür evlerden oluşan siteler yapmaya başladılar.

HARPUT ETEKLERİ REVAÇTA

Müstakil ya da site halinde içerisinde sosyal alanları, yüzme havuzları, özel kapalı otoparkları olan ve şehre nazır manzarası ile dubleks yapılmaya en elverişli alanlar;  Harput etekleri, Meryem Dağı etekleri ile Zafran bölgesi, Beyyurdu ve Sugözü yamaçları  olarak öne çıkıyor.

Harput Eteklerinde Pertek yolu üzerinde çok sayıda dubleks ev bulunduran sitelere yoğun ilgi var. Hem şehrin gürültüsünden ve sorunlarından uzaklaşmak hem de şehir manzarası eşliğinde doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercihi olan dubleks binaların görselliği de bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.

ARSAYA YOĞUN TALEP

Site halinde yapılan dubleks binalarla birlikte vatandaşın kendi planına göre yapacağı iki katlı evler için de yoğun bir arayış içinde oldukları gözlemleniyor. Bu günlerde emlakçılardan en çok sorulan ve bilgi alınan konu;  şehrin çevresinde olan ve eğimli arazisiyle manzara imkânı sağlayan arazilerin nerelerde ve fiyatlarının ne kadar olduğu.

DAĞDI BAĞ OLDU

Birkaç yıl öncesine kadar kimsenin itibar edip para bağlamadığı çorak ve engebeli araziler, gerek TOKİ inşaatlarının o bölgeye yapılması gerekse vatandaşların müstakil ev ve bahçe yapmaya olan yönelimleri sayesinde önemli oranda prim yapmış durumda.

Harput, Meryem dağı ve Zafran etekleri yanında Yukarı Demirtaş, Beyyurdu ve Sugözü civarında da arazi arayan vatandaşlar, uygun bir arazi bulduklarında ya münferit olarak ya da bir gurup halinde satın alarak inşaat yapımına başlıyorlar.

ARSALAR ANINDA SATILDI

Elazığ Belediyesi tarafından geçmişte de birkaç kez satışa çıkartıldığı halde alıcı bulamayan arsaların geçtiğimiz hafta yapılan ihalesinde muhammen bedelin üzerinde alıcı bulması ve tek celsede satılması da gösteriyor ki vatandaşlarımızın müstakil ev yapma ve hem depremden hem de pandemiden kendini koruma bilinci gayrimenkul tercihlerine  de yansımış durumda.

KESİKKÖPRÜ ARSALARI AÇIĞI KAPATACAK

Vatandaşların dubleks ev talebini gören ve bunun için Milli Emlakten Elazığ Belediyesi’ne devredilen Kesikköprü arazilerinin bu konuda önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten emlakçılar, bu projenin hayata geçmesiyle bu bölgede örnek bir mahalle doğacağını ve bu projenin şehrin bir çok bölgesine de uygulanacağını belirtiyorlar.

 SÜRSÜRÜ BÖLGESİNDE DUBLEKS SİTESİ HAZIRLIĞI

Vatandaşlar uygun arazi ve arsa bularak kendileri için müstakil ev yapma konusunda gayret gösterirken Sürsürü Mahallesi sınırları içinde Güney Çevre yoluna yakın yaklaşık 180 dönüm arazi üzerinde, arsanın bizzat sahibi tarafından dubleks ev yaparak vatandaşlarımıza satma hazırlıkları da devam ediyor.

Şehrimizde önemli oranda gayrimenkulü olan iş insanı, projesini başlatmak için altyapı ve imar işlemlerini tamamlamasının ardından inşaatlara başlayacak, serinliği ve bozulmamış doğal yapısı ile bilinen nezih bir mekânda çok sayıda dubleks konut yapılarak hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.