DUAYEN GAZETECİ AYDIN MERAL'İ SAYGI İLE ANIYORUZ

Başak Meral GÜNDÜZ/Elazığ'ın önemli gazetecilerinden 'Sürekli Sarı Basın Kartı' sahibi şehrin sevilen isimlerinden olan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Aydın Meral, gazetecilik mesleğine verdiği büyük katkılarla gönüllerde taht kurmayı başardı.

DUAYEN GAZETECİ AYDIN MERAL'İ SAYGI İLE ANIYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

71 yaşında hayatını kaybeden Aydın Meral, toplumun her kesiminin sevgisini kazanmış ve basın camiasın da büyük bir saygı gören isimdi.

AYDIN MERAL KİMDİR? 

1948 yılında Elazığ’da doğdu.İlk, orta ve liseyi Elazığ’da okudu.7 yaşından itibaren Uluova Gazetesi’nde matbaa işçisi olarak çalıştı. Sonraki yıllarda ise gazetenin dizgi operatörü olarak görev yaptı.

    Uluova Gazetesi’nde sırasıyla kalfalığa,ustalığa ve idare müdürlüğüne kadar yükseldi.Sonraki yıllarda gazetenin tüm sorumluluğunu üstlenmek suretiyle emekli oluncaya kadar bu çalışmasını Uluova Gazete ve Matbaası’nda devam ettirdi.

1984 yılında 25 yıllık hizmet süresini doldurarak emekli olan Aydın MERAL bundan sonra İdare Müdür olarak devam etti.

1998 yılında Uluova Gazete ve Matbaası’nın eski model baskı makinelerini ve isim hakkıyla birlikte satın alarak işçilikle başladığı gazetenin patronu oldu.

Gazeteyi satın aldıktan birkaç ay sonra gazetenin tipo olan baskı sistemini yeni baştan değiştirmek suretiyle ofset tekniğine geçirdi.Eski makinelerini de elden çıkardı.

2002 yılında Elazığ’da günlük yayınlanan dört yerel gazete sahibi ile birlikte Birlik Medya’yı kurarak tüm gazeteleri Birlik Medya bünyesinde topladı.Elazığ Birlik Haber gazetesini de aynı yıl yayın hayatına geçirerek o gazetenin şirket adına imtiyaz sahipliğini ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

 

Gazetecilik mesleğinde birçok ödülün sahibi olan Aydın Meral Hakimiyet Gazetesi’ne de ortak oldu.Meral evli ve iki çocuk babasıydı.Kızı Başak Meral Gündüz, Hakimiyet Gazetesi’nde muhabir olarak görevine devam etmekte.