DSİ'nin Lojman Keyfi

Uluova ve Kuzova Susuzluktan Kırılmış Çok da Umurunuzda…

DSİ'nin Lojman Keyfi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/En önemli işi tarımsal sulama konusunda çalışma yapmak ve topraklarımıza bereket sunmak olan DSİ, ne yazık ki bu görevini ikinci plana atmış görünüyor. Yıllardan beri Uluoava ve Kuzova susuzluk çekerken ve buna rağmen siyasilerimiz Elazığ’ın bir tarım şehri olduğunu sık sık dile getirirken, bu görüşü güçlendirmek gibi bir görevi olan DSİ’nin tarımsal sulama konusunda bir gayreti olmamasına rağmen personeline yönelik yeni sosyal tesis ve lojman yapımı konusunda  aceleci olması şehirde yeni bir tartışma konusu yarattı.

 ŞEHRİN GELECEĞİNE İPOTEK

Şehrin akciğerleri olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki yetişmiş çam ağaçları ile bir orman konumunda olan alanda inşa edilen 100’e yakın lojman ve sosyal tesisler Elazığ’ın bağrına saplanmış bir hançer gibi duruyor.

 HALKA AÇILACAK DENDİ LOJMAN OLDU

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan  kamu binalarının şehir dışına çıkarılarak mevcut alanın, yeşil alan, yürüyüş yolu, koşu alanı, bisiklet yolu ve dinlenme alanları olarak halka açılması gündemdeki yerini korurken DSİ yöneticilerinin ve Genel Müdürlüğün bu alanda bir beton yığını olan lojman yapımına nasıl onay verdikleri de merak konusu oldu.

 OVALAR SU BEKLİYOR

DSİ asli işini görmezden gelerek tarım şehri olmaktan gurur  duyduğumuz halde bereketli ve verimli ovalarımız sulama projelerinin bir an önce hayata geçirilmesini beklerken çalışanlarının yaşam konforunu öne çıkartan projelerin peşine düşmesi ve bu projeyi ivedilikle hayata geçirme noktasında ortaya koydukları eşsiz gayret bu kurumun önceliklerini göstermesi açısından da ilginç bulundu.

 AKIL TUTULMASI

Şehri dört bir yana açılımını sağlamak amacıyla kamu binalarının şehir dışına taşınması her zaman konuşulmasına rağmen başta Emniyet Müdürlüğü ve Defterdarlık binası gibi birçok kamu binasının hem güvenlik hem de otopark probleminin olduğu noktalara inşa edilmesi ve ihtiyaç değilken DSİ lojmanlarının şehrin orta yerine inşa edilmesini akıl tutulması olarak değerlendiren vatandaşlar, bu konuda kentte yöneticiler arasında ortak akıl ve kolektif çalışma ruhu olmadığı gibi, plaket dağıtmaktan öte bir misyonu olmayan  STK Platformunun da bu konuda sessiz kalmasını anlamlı bulduklarını ifade ediyorlar.

Şehrin kaderini ve geleceğini etkileyecek benzer projelerin kamuoyunda yeterince tartılmadığı için yanlışlıklar yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar,bu konuda şehir yöneticilerinin yeterince görüşmedikleri ve her kurumun kendi cephesinden olaya bakarak geri dönülmez yanlışlar  yapıldığını ifade ediyorlar.