DOSYA DEĞİL SİYASİ İRADE

HAZARSAM Başkanı Prof.Dr.Bilal Çoban'ın,siyasi iradeyi yok sayarak Elazığ'da ALO 170 Çağrı Merkezi yatırımını  sahiplenmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

DOSYA DEĞİL SİYASİ İRADE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı   Jülide Sarıeroğlu’nun, geçtiğimiz Pazar günü Tunceli programı dönüşünde Elazığ Havalimanında Elazığ’a  ALO 170 Çağrı Merkezi’nin kurulacağını müjdeleyen açıklamasının ardından   Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban,kendilerinin hazırladığı proje sayesinde Elazığ’a çağrı merkezinin kurulacağını ifade etmişti.

 

Prof.Dr.Çoban’ın açıklama yapmasının ardından Elazığ Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’de bir açıklama yaparak,’’Kendi siyasi emelleri için kullanmaya yönelik değerlendirmeler tarafımızca hezeyanla karşılanmıştır.’’diyerek Prof.Dr.Bilal Çoban’a tepki gösterdi.

 

BAKANIMIZ ELAZIĞ’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Gürgöze,yaptığı açıklamada,’’Değerli Bakanımız Sayın  Jülide Sarıeroğlu’nun kendilerinin ana ocağı olan Elazığ’a Bakanlığının hizmet ve yatırımlarında öncelik ve önem verdiği tüm hemşehrilerimiz tarafından yakinen bilinmektedir. Her bakanlığın olduğu gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da şehrimize yönelik planlamaları, hizmetleri ve yatırımları  Valimiz, Milletvekillerimiz ve AK Parti Elazığ Teşkilatı olarak bizlerle koordineli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.’’dedi.

 

TEŞKİLATLARIMIZA YAPILAN HAKSIZLIKTIR

Gürgöze,’’Ancak,  Bakanımızın o tarihte ziyareti gerçekleşmeyince Elazığ’a ilk ziyaretinde bu müjdeyi vermiş oldu. Çağrı Merkezi kurulması ile ilgili hizmet binası, istihdam sayısı ve açılış zamanına ilişkin detaylı çalışmalar ise şu anda devam etmektedir. Durum böyle iken Sayın  Bakanımızın Elazığ’a Çağrı Merkezi kurulacağına ilişkin açıklamasının ardından bir sivil toplum kuruluşu başkanın bir yandan gündeme gelmek diğer yandan da siyasi bir prim elde etmek maksadıyla bu hizmetten kendine pay çıkarmak adına sanki bu yatırım kendisinin girişimleri doğrultusunda yapılmış gibi bir algı oluşturmaya çalışması hayretle karşılanmıştır. Yapılan hizmetleri kendilerinin girişimiyle yapılmış gibi göstermeye yönelik yaklaşımlar bu şehrin gelişmesi ve kalkınması için gayret eden sayın valimiz, milletvekillerimiz ve AK Parti Teşkilatlarına karşı yapılmış en hafif tabir ile haksızlıktır.’’dedi.

 

SİYASİLERİN TALEPLERİ SAYESİNDE

İlimize yatırım yapılması ya da mensubu oldukları kesimlere yönelik birtakım imkan ve avantajlar sağlanması hususlarında STK'larımızın ilimize gelen Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ya da diğer yetkililere dosya sunma yarışını izlediklerini belirten vatandaşlar, gelen hizmetlerin bu dosyalar sebebiyle değil, ilin siyasilerinin ve ilimizdeki kurumların talepleri üzerine geldiğini gerçeklestirildigini ifade ediyorlar.

 

SİYASİ MEKANİZMALAR TAKİP EDİYOR

Elazığ’a yapılacak yatırımların takipçilerinin siyasi mekanizmalar olduğunu ifade eden Vatandaşlar,’’Dosya sunmanın önemli olduğunu ama son kararın Elazığlı  siyasilerde  olduğu unutulmamalıdır.’’dedi.

 

DOSYA SUNMA YARIŞI VE PAYLAŞIMLAR

Hazar Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Bilal Çoban'ın da bu hususlarda  ilimizi  ziyaret eden her bir siyasiye dosya sunma ve bunu da değişik medya organları ve sosyal medyada paylaşma yarışına girdiğini belirten vatandaşlar, ilimize gelen yatırımların  fikir babasının ve takipçilerinin  siyasi mekanizmalar olduğuna dikkat çektiler.

 

GÜRGÖZE HAKLI

Hazarsam Başkanı Bilal Çoban'ın Çağrı Merkezi konusunda yaptığı açıklamanın rol çalmak ve geleceğe ait siyasi yatırım yapmaktan öte bir anlam taşımadığını belirten vatandaşlar, sorunların dosya vermekle değil siyasi olarak projeyi sunmak ve takip etmekten geçtiğini bunun için de Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı olarak güçlü bir irade ortaya koyarak mümkün olduğunu ifade ettiler.