DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR 

Erkan BAY/Elazığ Belediyesi'nin  başvurusu üzerine Toki, Cumhuriyet Mahallesi'nde hayata geçirilen  proje kapsamında 277 konutun yapım ihalesini gerçekleştirdi.

DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm projelerinde  ilk kazma vuruluyor

İHALESİ YAPILDI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi için düğmeye bastı. Projede toplam 277 adet konut yer alıyor. 

KONUT İNŞAATI VE ALTYAPI İHALESİ

Elazığ ili Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi 277 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 16 Ekim’de yapılan ihale ile start aldı.Bu kapsamda 16 Ekim  saat 14:00’da İstanbul Küçükçekmece’deki, TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapıldı. TOKİ ihaleleri genellikle 2 hafta içerisinde sonuçlandırıyor. Ardından 10 gün içinde ihaleyi kazanan firmaya arsa teslimi yapılıyor.

UZUN ZAMANDIR ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,’’TOKİ ile bağlantılı olarak Cumhuriyet Mahallesi,Sürsürü,Karşıyaka,Aksaray ve Kızılay mahallelerinde çalışmalarımız vardı.Kentsel dönüşüm ile ilgili uzun zamandır Elazığ Belediyesi olarak çalışıyoruz.’’dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ONAYLADI

Başkan Yanılmaz,sözlerine şöyle devam etti:’’Cumhuriyet Mahallemiz ile ilgili çalışmalarımız bitti.TOKİ’nin yapacağı bu çalışmada, projesinden    kullanılacak malzemeye kadar belediyemiz  tarafından hazırlanmıştır.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onaylamıştır.Bu yıl içinde de temelinin atılacağını tahmin ediyorum.Yapılan bu çalışmaların  Elazığ’daki inşaat sektörüne canlılık getireceğine inanıyorum.’’diye ifade etti.

REZERV ALANDA 277 KONUT

Mücahit Yanılmaz,“Cumhuriyet Mahallesi'nde sürdürülen çalışmalar doğrultusunda imar planına esas olan zemin etütleri, kamulaştırma ile ilgili detay çalışmaları, hâli hazırdaki hak sahipleri tespiti ve gayrimenkul değerlendirme çalışmaları yapıldı. Mevcut durum analiz çalışmalarının ardından da eylem planı oluşturularak, çalışmalara başlandı. Hazırlanan mimari avan projelerinin Bakanlık onayının ardından mimari uygulama planı hazırlanarak, onaya sunuldu.Kapsamlı ve titizlikle sürdürülen sürecin sonunda Cumhuriyet Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atılarak, rezerv alanda 277 konut yapım ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Elazığ’ımız için hayırlı olsun.’’dedi.

BAŞVURULARIN  2018 YILINDA BAŞLAYACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Hakimiyet Gazetesi’nin yaptığı araştırmaya göre,İnşaatın başlamasının ardından genellikle 2 ay içerisinde projeler satışa çıkıyor. Bu durumda TOKİ Elazığ Cumhuriyet mahallesi konutlarına başvuruların 2018 yılı Ocak ayı içinde başlayacağı tahmin ediliyor. 

2019 YILINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

TOKİ projenin tamamlanması için ihaleyi kazanacak firmaya 550 gün süre veriyor. Bu durumda konutların, eğer ihale iptal olmazsa 2019 yılı Nisan ayında teslim edilmesi planlanıyor.