Doğukent Stadı yükseliyor!

Elazığ'da altyapı sistemi tamamlanan 2.650 kapasiteli Doğukent Stadı için çim serimi gerçekleştirildi

Doğukent Stadı yükseliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ’ın profesyonel lig takımları Elazığspor ve Elazığ Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak olan Doğukent Stadı için çim serimi gerçekleştirildi. Doğukent Mahallesi’nde inşası devam eden ve 2.650 kapasiteli yapılacak butik stadyumun yeni yılda faaliyete girmesi hedefleniyor.

Çim serimi için düzenlenen törene Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak ile Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür katıldı.

KAÇMAZ: “SAHAMIZI HIZLI BİR ŞEKİLDE HİZMETE AÇACAĞIZ”

Çalışmalar hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz açıklamalarda bulundu. Yoğun çalışmaların ardından çim serimine başlanıldığını ifade eden Kaçmaz, “İnşallah hızlı bir şekilde tamamlayıp sahamızı hizmete açacağız. Başta sayın valimiz olmak üzere belediye başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Süreci yakinen takip eden Gençlik Spor İl Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Tam anlamıyla tamamlanmış değil ama inşallah çimlerimiz tuttuktan sonra hizmete ve spora hazır hale gelecek” dedi.

EREN: “SÜREÇ ÇOK HIZLI GELİŞTİ”

Doğal zeminli çim sahanın Elazığ’ın takımları Elazığspor ve Elazığ Belediyespor’a ev sahipliği yapacağını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Bu sahanın hikayesi çok farklı. İlerde herkesle paylaşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İl mülki amirlerimizin desteğiyle süreç çok hızlı gelişti. Çim serimi 3-5 gün daha devam edecek. Şehrimizin hizmetine en yakın sürede açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

TOPRAK: “TAKIMLARIMIZ MAÇLARINI ÇİMDE OYNAMAK İSTİYOR”

Stadı yapımında emeği geçen isimlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Biz burada talep eden tarafız. Özellikle İl Müdürümüz sürecin başından bu yana ciddi bir emek verdi. Zamanında çim serimi başladı. Hem Elazığspor, hem Belediyespor ikinci yarı maçlarını çim sahada oynamak istiyor. Şu an takımlarımızın durumu ortada. Tabi bu bir tek saha eksikliğinden kaynaklanmıyor. Başka sorunlarımız da var ama ikinci yarı hem Elazığspor, hem Belediyespor maçlarını burada yaparsa tabi ki seviniriz. Tam zamanında çim serimi yapıldı” ifadelerini kullandı.

GÜR: “SAHAMIZI HİZMETE AÇARAK SIKINTIYI GİDERECEĞİZ”

Profesyonel takımların sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, “Çim sahada maçların oynanması gerekiyor. Amatör sahalarımızı takımlarımızın hizmetine açtık. Bizler sıkıntıya düştüğümüz halde göğüs geldik buna. El birliğiyle bu sahayı hizmete açarak, sıkıntıyı gidereceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yüklenici firma yetkili yetkili Vahap Çetin ise, “Biz yer tesliminin ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Buranın ihalesi yapılırken sentetikti, sonradan çime çevrildi. Şimdi de Allah’a şükür çimi seriyoruz” dedi.