Doğukent Stadı'nda 'Konteyner Kent' tehlikesi!

Elazığ'ın profesyonel lig takımlarına gelecek sezondan itibaren ev sahipliği yapmaya hazırlanan Doğukent Stadı'nın girişi, kurulan konteynerler ve çocuk parkı nedeniyle kapanma seviyesine geldi

Doğukent Stadı'nda 'Konteyner Kent' tehlikesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamamlanmasıyla birlikte Elazığspor ve Elazığ Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak Doğukent Stadı, kurulan konteynerler ve çocuk parkından dolayı zor günler geçiriyor.

Hakimiyet Gazetesi’ne konuya ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulunan Doğukent Stadı’nın yüklenici firma yetkilisi Vahap Çetin, ‘Elazığ spor kulüpleri burayı kullanamaz’ vurgusu yaptı.

“ELAZIĞ’DAKİ MAÇLAR BURADA OYNANAMAZ”

“Buraya kurulan çocuk oyun alanı ile bizim stadın arasında 8 metre mesafe var. 5 metre güvenlik yolu yapılması lazım. Burada kalıyor 2-3 metre. 2 metreden 10 Bin vatandaş bu stada nasıl giriş yapacak? Gidemez. Bunun buradan sökülüp başka yere alınması lazım. Bunun yapılması gerekiyor. Bir de stadın aşağı tarafında sporcuların giriş yeri var. Oraya getirip elektrik köşkünü koydular. O elektrik köşkü de sporcuların giriş yerini kapatmış. Onun da oradan kaldırılmasını istiyoruz. Benim tüm Elazığ kamuoyuna çağrım var. Burası benim babamın malı değil. Ben 2 ay sonra burayı teslim edip gideceğim ama Elazığ spor kulüpleri burayı kullanamaz. Elazığ’daki maçlar burada oynanamaz” şeklinde konuştu.

“PROJEDE BURADAN YOL GİRİŞİ YOK AMA YOL VERDİLER”

Bu konuda yetkilinin İl Afet Müdürlüğü ile konteynırları yerleştiren müteahhit firmada olduğunu dile getiren Çetin, “Burada yapacakları şey; demirleri biraz kenara alacaklar. Bu oyun grubunu da buradan kaldırmaları. Bu alanın kaldırılmasını istiyoruz buradan, çünkü yolumuzu daraltmış. Burada alan çok, başka tarafa alabilirler. Projede buradan yol girişi yok. Projede giriş park ve bahçeler tarafı olarak görünüyor ama buradan yol vermek istiyorlar. Biz buraya bir güvenlik şeridi, tel örgü çekin dedik ama çekmediler. Dünyanın zararını verdiler bize” dedi.