DOĞU DERBİSİNİ KAZANAN TARAF DOSTLUK OLDU

Aynı bölgenin iki takım mücadelesinde ev sahibi takım alt sıralardan kurtulmak temsilcimiz Vartaş Elazığspor ise lider gittiği deplasmandan lider olarak geri dönmek hedefleri

DOĞU DERBİSİNİ KAZANAN TARAF DOSTLUK OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aynı bölgenin iki takım mücadelesinde ev sahibi takım alt sıralardan kurtulmak temsilcimiz Vartaş Elazığspor ise lider gittiği deplasmandan lider olarak geri dönmek hedefleriydi.
     Böyle bir maça Elazığspor, orta sahanın iyi futbolcularından Segbefia’nın yokluğunu dolduracak alternatif futbolcu Lamjet olması gerekirken İbrahim Üzülmez bunu Çağlar Ortakaya’yı orta sahaya çekip Murat Akyüz’ü de sağ beke çekerek oyuna başladı. İki takımda kazanma arzusu olan özellikle kenar oyuncuları kullanmaya çalışan bir oyun tarzları vardı. Bunu özellikle ilk devre Elazığspor, Tom ve kaptan Serdar ile iyi uyguladı. İlk 45 dakikada 4 net pozisyona giren Elazığspor’da ikisini kaptan Serdar, birini Tom, birini de Ümit Tütüncü net pozisyonları gole çeviremedi. Ev sahibi Urfaspor ise, net pozisyonu bırak Elazığspor kalesine dahi gelmekte zorlandı. İlk devresi golsüz biten maçın ikinci devrenin hemen başında 48. Dakikada Tom’un kenardan getirdiği topu altı pasla Ümit Tütüncü kötü vurarak kullanamadı. 65. Dakikada yine kenarları iyi kullanan Elazığspor, Serdar’ın taşıdığı topu oyuna yeni giren Hakan Bilgiç çokta zor olmayan buluştuğu ilk topu gol yaptı. Geçen hafta da Karabükspor maçında sonradan oyuna giren ve buluştuğu ilk topu gol yapan Hakan Bilgiç, bir kez daha aynı sevinci yaşamış oldu. 71. Dakikada Urfaspor kalemize gelmekte zorlansa da kenardan Kenan’ın ortaladığı topu Murat Akyüz’ün pozisyon hatası yapması Valente’nin de düzgün vuruşu ile eşitliği sağlamış oldu.

      Maçı kısaca özetlersek; Doğu Derbisi’nde deplasmanda iyi oynayan, net pozisyonlara giren ve girdiği pozisyonları cömertçe harcayan taraf Elazığspor olurken ev sahibi Şanlıurfaspor pozisyona girmeden 1 puan alarak maçı tamamlamış oldu. Elazığspor lider gittiği komşudan lider olarak geri döndü.
     Maçın hakemlerine gelince; son 2 haftadır iyi maç yöneten hakem trioları değiller. Bu maçın hakemi çok bariz hatalar yaptı. Bütün avantajlarını ev sahibine kullandı. Ev sahibinin sertliğine prim tanıdı. Lider takımı liderlikten düşürmek için elinden gelen her türlü çabayı gösterdi ama başaramadı. Bu tür hakemlerle çok takımın canı yanar gibi.