DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ!

Bu köşenin şehre has bir köşe olduğunu, şehirdeki güzellikler yanında aksaklıklarında yazılacağını ifade etmiş ve bunu da değişik yazılarımızla ortaya koymuştuk

DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu köşenin şehre has bir köşe olduğunu, şehirdeki güzellikler yanında aksaklıklarında yazılacağını ifade etmiş ve bunu da değişik yazılarımızla ortaya koymuştuk.

Güzele, doğruya ve şehre hizmet eden her çalışmayı takdir edeceğimizi, bununla beraber yanlış olan ya da bizim yanlış gördüğümüz konularda da dostane uyarılarımızın olacağını daha ilk günden açıklamıştık.

Bilindiği gibi şehrimizin, şehrimiz kadar ülkemizin de önemli problemlerinden biri de trafik. Artan nüfus ve araç sayısı, insanların toplu taşıma araçları yerine özel araçlarını kullanma alışkanlığı ne yazık ki şehirleri çekilmez hale getirdi.

Bu sorunlarla ilgili olarak da değişik kurum ve kuruluşlarımız ciddi çalışmalar yapıyor. Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi yanında yerel yönetimlerin de son yıllarda fazlaca bir mesai ve para harcadığı konuların başında trafik geliyor.

Geçtiğimiz aylarda Elazığ Belediyesi, trafiğin tıkanan bir çok noktasına yaptığı basit dokunuşlarla önemli oranda bir rahatlatma oluşturdu. Dönel kavşak yerine hızlı geçişleri sağlayarak direk geçişler sayesinde dakikada geçen araç sayısı üç kat daha artmış oldu.

Bu çalışmaların ardından şehrin en yoğun kullanılan Zübeyde Hanım Caddesi’nin doğu-batı istikametinde işleyen yolun iki şeritten üç şeride çıkartılması için çalışalar başlatıldı. Bu çalışmalar yapılırken Telekom, TEDAŞ, yağmurlama, içme suyu şebekesi hatlarının da yenilenmesi, yeni oluşturulacak şerit için zemin sıkıştırılması ve yükseklik oluşan bölümlerinde de taş duvar örülmesi gerekiyordu.

Tabi tüm bu çalışmalar için de trafiğin kesilmesi, kesilen trafik akışının da alternatif güzergâhlardan verilmesi gerekiyordu. Bu konuda da tek alternatif Fırat üniversitesi yolu idi. İlk günler bu akış sorunsuz yaşadı ve biz bu sütunlardan Rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’a teşekkür etmiştik. Kurumların dayanışma ve yardımlaşmanın somut ve güzel bir hizmete dönüşmesinin mutluluğunu okurlarımızla paylaşmıştık. Ancak geçtiğimiz hafta sonu zaman zaman bu yolun özel güvenlik güçlerince kapatıldığını, sürücüleri geri döndürdükleri bilgileri geldi. Bizler de bu durumu yerinde müşahede etmek için Atatürk Lisesi girişine gittiğimiz de gerçekten de geri döndürüldük.

Bir hafta önce bu çalışma için imkânlarını feda eden rektör Demirdağ’ın böyle bir talimat verebileceğine ihtimal vermedik. Yaptığımız basit bir araştırma ile talimatın rektörden değil daha alt seviyedeki yöneticilerden geldiğini öğrendik.

Yapılan çalışma belki halkımız gibi Fırat Üniversitesine de bir süre rahatsızlık verebilir. Ancak pazar gününe kadar el birliği ile bu çalışmaya destek olunmasının şehre ve insanımıza verdiğimiz değerin bir ölçütü olarak devam etmesini istiyoruz.

Dedik ya bizler iyilik ve güzellik kadar yanlış yapılanı da dostça dile getiririz. Elazığlıya, hizmete engel olmak değil öncü ve önder olmak yakışır.