'DOĞRU OLABİLİR'

'DOĞRU OLABİLİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanlarının kendisine verdiği verilerle birlikte halkın görüşü ve reel durumu da dikkate alan önemli bir değerlendirme ve öz eleştiri yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Burada çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimdeki kalite konusunda yapılan eleştirilere hak verdiğini belirtti. Erdoğan, "Birileri şunu söyleyebilir, 'Bu rakamlar iyi de kalite.' Onların tespiti de doğru olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu eleştiriyi yapmasını çok önemli ve anlamlı buluyoruz. Ülkemizde her ile lise açar gibi üniversite açıp, milyonlarca öğrencisi mezun edip işsiz olarak sokağa terk etmek çok mantıklı bir planlama değildi zaten.

Yıllar önce ünlü tarihçi İlber Ortaylı bu konuya dikkat çekmiş ve çok üniversite yerine kaliteli üniversite ve kaliteli öğrenci tezini savunmuş ama o dönem medyanın hedefine getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı kalite eleştirisi umarız tüm kamu yatırımları için, yerindelik ve gerçekten ihtiyaç olup olmadığı konusunda bir kurul tarafından incelenme sürecini başlatır.

Ve umarız bu kapsamda Kömürhan köprüsü ve tünelleri gibi çok da elzem olmayan yatırımlara milyonlar  gömülmez…