DİZİKOLİKLİĞE YANIK MOLASI

DİZİKOLİKLİĞE YANIK MOLASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi salgını sebebiyle yaşantımız içerisine olumlu ya da olumsuz "yenilik" inşalarıyla seyrine devam ederken güzel işlerin hasıl olduğunu görmek sevindiriyor ve ümit veriyor.

Elazığ İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun (ADRB) salgın sürecinde sosyal medya aracılığıyla toplumu aydınlatma gayretleri de her türlü takdire şayan.

Aile eğitimleri kapsamında başlatılan programlara ulusal ve yerel çerçevede alanında profesyonel ve uzmanlarla devam ediliyor.  

3 Aralık Perşembe günü 21.00'da ekranlarda bu işin en büyük erbaplarından üstelik de hemşerimiz olan üstat Prof. Dr. Medaim Yanık (Psikiyatrist) olacak.   Pandemi Sürecinde Çocuk Ruh Sağlığı konusuyla hem sevenleri hem hemşerileri hem de tüm anne babalarla buluşacak. 

Anlatımlarımızdan ve övgülerimizden Prof.Dr. Medaim Yanık'ın sıkı takipçilerinden olduğumuzu anlamışsınızdır. Böyle bir değeri anlatabilmek birkaç satırla olabilecek iş değil fakat dilimiz döndüğünce anlatalım ki onu tanıma şansına erişemeyenlere vesile olalım. 

 Kıymetli hocamız Prof. Medaim Yanık'ın aldığı tıp eğitimleri, akademisyenliği, profesörlüğü, çocukluk travmaları ile dissosiyatif belirtileri uzmanlık tezi, Dissosiyatif kimlik bozukluğu (çoğul kişilik) psikoterapistliği, duygu durum bozuklukları ile ilgili yaptığı  özel çalışmaları, onlarca kitap, makale, tv programları ve köşe yazarlığının yanında bir özelliği var ki onu meslektaşlarından daha ayrıcalıklı hale getiriyor. Değerli üstadımız ruh hastalıkları ile bireysel çalışmalar tedaviler yaparken dünyada ve ülkemizde eşine az rastladığımız  "Kültürel psikiyatri" ile çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma hayatı içerisinde Harran Üniversitesinden psikiyatrik hastalıklarda işin kültürel boyutunu ve ruhsal etkilerini araştırmış, çalışmalar yapıp yayınlamıştır.  Ayrıca kültür ve ruhsal hastalıklar ilişkisi üzerindeki tüm birikimlerini hem eğitimlerle hem konferanslarla psikiyatri asistanlarına da aktarmıştır.

Ruhsal hastalıkları tedavi ederken klasik yaklaşımların yetersiz olduğu biliniyor. Bu amaçla sosyal psikoloji doğmuş fakat yine de klasik kafalılar "ben"i önceleyip sorunların çözümünü ferde indirgemeden beri kalmıyorlar.

Sosyal bir varlık olan insanın davranışları ve düşünceleri üzerindeki en büyük etki yaşadığı toplum ve içine doğduğu kültürel kimliktir. Psikiyatri alanında ruhsal hastalıklarda kültürel etkileri incelemek sosyolojinin babası olan İbni Haldun'un adının verildiği üniversitesinin profesörlerinden olan Yanık'ın bunu gerçekleştirmiş olması tesadüf değil bizatihi özel gayret, azim ve halka hizmet aşkıdır.

Psikiyatri, psikoloji ve sosyoloji hatta felsefe birbirinden bağımsız ve müstesna asla değildir!..   Bizdeki klasik ruh bilimcilerin zihnini aydınlatıp, büyük eksikliği kapatmak ancak Medaim Yanık gibi bir erdem ile gerçekleşebilirdi. Şükranla sevgili Yanık...

Profesyoneller kişisel haslet ve hesaplarla bilgi paylaşımında "cimri" davrananlar değildir. Profesyoneller kendileri gibi ülkeye millete faydalı olabilecek yeni kıymetlerin oluşumuna katkı sunanlardır.

Hulasası bu program kaçmaz sevgili dostlar!.. Perşembe  akşamı pandemik hayatı, dizikolik gecelerinden ayırma vakti . Üstad-ı Âli ile daha şimdiden iyi buluşmalar...

Prof. Medaim Yanık gibi bir üstadı ve zirveyi bizlerle buluşturan İl Müftülüğümüze sonsuz teşekkürler.